Snabbfakta

    • Göteborg
  • Heltid

Kategorier:

  • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2024-05-10

Projektingenjör Skanska Direkt - Göteborg

Publicerad 2024-04-25

Skanska Direkt arbetar med ombyggnad och tillbyggnad av bland annat sjukhus, kontor, bostäder, förskolor och skolor. Skanska Direkt arbetar även med nyproduktion av bland annat förskolor.

Vår ambition är att vara en förebild inom svenskt näringsliv gällande hållbart samhällsbyggande, säkerhet och lönsamhet. Vi arbetar ofta i pågående verksamhet nära kunder och brukare.

Drivs du av att arbeta i team och vill ha variation i jobbet?

Vi erbjuder en roll där du får möjlighet att arbeta i projekt från början till slut. Projekten är oftast flera olika under året och bedrivs ibland parallellt. Du kommer få goda möjligheter till ett omväxlande arbete och ha en koordinerande roll i de olika projekten. Vi vänder oss till dig som är projektingenjör och har erfarenhet av anbudskalkyl och projektekonomi.

Som projekt/kalkylingenjör hos oss är du med i tidiga skeden och skapar förutsättningarna för lönsamma och kvalitativa projekt. Du är en viktig del i vårt anbudsarbete och det är genom din insats som Skanska kan bygga ett bättre samhälle.

Dina arbetsuppgifter innebär allt från tidiga kostnadsuppskattningar till detaljerade produktionskalkyler. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på projektets utmaningar och skapar möjligheter att vinna projekt med rätt ekonomiska förutsättningar. Vi använder oss av moderna hjälpmedel och digitala verktyg. Utöver detta arbetar du med frågor som ekonomistyrning och prognos, miljö, inköp, projektering och projektplanering.

Rollen som projekt/kalkylingenjör innebär ett nära samarbete med projektchef och produktionschef och att tillsammans med dem driva projekten mot uppsatta mål och du har tät kontakt med kollegor, leverantörer, underentreprenörer och produktionspersonal.

Du är affärsmässig och noggrann

För att lyckas i rollen är du affärsdriven med en förmåga att identifiera möjligheter i våra anbud för bästa lönsamhet. Du är noggrann, analytisk och har förmåga att utveckla och underhålla goda relationer, samtidigt som du kan ställa krav och följa upp. Det är viktigt att du värdesätter ett bra samarbete i teamet och har förståelse för att samverkan är viktigt för framgångsrika projekt.

Vi söker dig som har bransch/produktionserfarenhet och som har cirka 2–5 års erfarenhet från en liknande roll innehållande arbetsuppgifter såsom kostnadskalkylering, anbudsarbete och/eller ekonomistyrning i projekt. Har du dessutom jobbat med ROT-projekt samt om- och tillbyggnadsprojekt är det självklart meriterande.

Vill du bidra till vår framgång? Ansök senast den 10 maj 2024.

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Vid frågor är ni välkomna att kontakta distriktschef Stefan Nilsson, telefon: 010-4488009.

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

Liknande jobb

Publicerad: 2024-03-27
  • Västerås
  • Heltid
Publicerad: 2024-04-26
  • Boo
  • Heltid
Publicerad: 2024-04-17
  • Stockholm
  • Heltid