Om oss

Nätverket Female Engineer Network (FEN) är en medlemsorganisation för dig som är ingenjör och känner dig som kvinna. FEN arbetar för att stärka kvinnor i Tekniksverige och verkar för jämställdhet och mångfald i näringslivet.

Sedan starten 2015 skapar vi arenor där våra medlemmar kan mötas, dels för att dela kunskap och bidra med inspiration, men även för medlemmarnas möjlighet att utvecklas, både som privatperson och i sin yrkesroll. Vi tar även initiativ för att sätta jämställdhet högre upp på agendan och påverka näringslivet. Genom våra ledarskapsseminarium, FEN Chef, ger vi fler kvinnor modet och redskapen för att ta betydelsefulla roller. Det är även viktigt för oss att lyfta goda exempel på arbetsgivare som jobbar aktivt med jämställdhetsfrågan och dela kunskap.

Vi jobbar dagligen för att ge landets ingenjörskvinnor verktyg för att växa och bygga nätverk. Gå med i FEN för att ta del av glädjen, energin och kunskapen men även för att vi tillsammans ska nå målet: Ett jämställt Ingenjörssverige.

En del av Ny Teknik Group

Female Engineer Network är sedan 2023 en del av Ny Teknik Group. Ny Teknik är en ledande svensk publikation inom teknik och innovation, som fokuserar på att leverera de senaste nyheterna och insikterna inom olika teknikområden. Den täcker allt från framsteg inom ingenjörskonst till nya upptäckter inom IT, energi och miljö.

Ny Teknik Group står bakom Ingenjörjobb.se (Sveriges största jobbsajt enbart för ingenjörer). Ny Teknik Group arrangerar även Ingenjörsdagen som ägde rum första gången våren 2021.