Snabbfakta

    • Lysekil

Kategorier:

  • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2024-06-17

Mekanikkonstruktör till Preems raffinaderi i Lysekil

Publicerad 2024-04-18

Vi på Preem håller på att ställa om för att nå vårt klimatmål för 2035. Lagom till att nästa generations bilförare ska ut på vägarna. Vi ställer om för att vi vill, kan och måste. Som ett av Sveriges största drivmedelsbolag är vi en del av problemet. Men just därför kan vi även vara en del av lösningen. För att nå målet pågår ett intensivt arbete med en rad smarta initiativ. För att nå dit behöver vi rätt kompetens och drivkraft och vi hoppas att du är en av våra blivande möjliggörare!

Är du intresserad av att konstruera, rita och beräkna rörledningar och tryckkärl? Då kan du vara vår nya Projektingenjör till vårt team i Lysekil.

 

Om rollen

Vår Projektavdelning, som idag består av ca 50 personer, står inför spännande utmaningar och vi söker en projektingenjör med inriktning mot konstruktion, till Mek- och byggkonstruktionsgruppen. I gruppen är vi sju konstruktörer med olika styrkor och erfarenheter. Det finns alltid kollegor som kan hjälpa till som stöd och bollplank. Vi är måna om att du får en god introduktion och upplärning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer arbetsuppgifterna att vara omväxlande och innehåller bland annat att:

  • Göra tekniska beräkningar, designförslag och underlag i samband med projektering
    av nya anläggningsdelar eller byte av befintlig utrustning.
  • Ta fram och uppdatera konstruktionsritningar för underhållsarbete.
  • Vara ute i anläggningen för att samla in information.
  • Arbeta med förbättringar av våra metoder, verktyg och arbetsprocesser.

Vi ritar i AutoCad och Plant 3D och för beräkningar använder vi bl.a. Rohr2 och Caepipe.

 

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom teknisk fysik eller utbildad maskiningenjör alternativt läst relevant KY-utbildning.

Vidare ser vi utöver utbildningsnivå att du tar med dig följande erfarenheter:

  • Arbetat som mekanikkonstruktör
  • Materialkunskap
  • Språkkunskaper: Svenska (C1*) Engelska (B1*)
    * Common European Framework of Reference for Languages
  • Körkort är ett krav

 

Är det här du

För att lyckas i rollen så har du förmåga att se lösningar och så väl självständigt som tillsammans med andra lösa utmaningar. För dig är det viktigt att ta ansvar och säkerställa att uppgifter blir utförda på ett säkert sätt och enligt tidplan. Vidare har du ett kommunikativt sätt som gör att din omgivning kan ta till sig den kunskap som du delar med dig av samt underlättar ditt samarbete.

Nästa steg

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast 5 maj 2024

Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta Magnus Bergstedt magnus.bergstedt@preem.se eller 010-450 3569

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!


Liknande jobb

Publicerad: 2024-04-11
  • Karlskrona
  • Heltid
Publicerad: 2024-04-15
  • Luleå
  • Deltid
Publicerad: 2024-04-16
  • Stockholm
  • Heltid