Snabbfakta

    • Stockholm
    • Göteborg
    • Malmö
  • Heltid

Kategorier:

  • Försäljning

Ansök senast: 2024-11-03

Marknadschef Skanska Bostadsutveckling - Stockholm, Göteborg eller Malmö

Publicerad 2024-10-10

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. Vårt mål är att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan senast 2045. Vi är ett företag som drivs av starka värderingar och tro på att nöjda medarbetare på rätt plats leder till nöjda kunder och en framgång på marknaden.

Skanska Bostadsutveckling skapar sunda, trygga och attraktiva hem som vi känner stolthet för. Vi bygger bostäder i noga utvalda lägen, på platser som ger en extra dimension åt livskvaliteten. Bostäderna är byggda med omsorg och en yrkesskicklighet som står på en solid grund av långsiktigt fokus på kvalitet och hållbarhet. Skanska Bostadsutveckling är en del av Skanska Sverige AB och utvecklar och bygger bostäder på utvalda orter i Sverige.

Marknadschef bostadsutveckling

Som marknadschef har du det övergripande ansvaret för att utveckla och genomföra marknadsstrategier som direkt stödjer våra affärsmål. Stort fokus kommer att vara på att definiera vår marknadsposition, skapa en kundcentrerad strategi för vårt bostadserbjudande och säkerställa en sammanhängande och värdeskapande kundresa som ökar både kundlojalitet och konverteringar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Ansvara för att tydliggöra och driva arbetet med att definiera vår marknadsposition baserat på interna styrkor samt djupgående marknadsanalyser, kundinsikter och trender inom bostadsutveckling och att kontinuerligt arbeta med anpassningar för att säkerställa att Skanska Bostadsutveckling intar en konkurrenskraftig position.
  • Leda det förändringsarbete som krävs för att organisationen ska bidra till att vi gemensamt når och etablerar den önskade positionen på marknaden.
  • Driva och utveckla arbetet med att optimera en värdeskapande kundresa för att stärka kundrelationer och förbättra konverteringar.
  • I samverkan med den operativa marknadschefen strategiskt ansvara för resursplanering, teamets kompetensutveckling och förutsättningar för samarbete inom teamet och i organisationen.
  • Identifiera och utveckla strategier för kundsegmentering baserat på marknadsanalyser och data för att säkerställa att bostadserbjudandet möter kundernas behov och ger förutsättningar för affärsframgång.
  • Tillsammans med Skanska Sveriges centrala funktion för Kommunikation och marknad samverka för att bostadserbjudandet integreras i det övergripande varumärket.

Du rapporterar till vice VD Eva Torberger och ingår i ledningsgruppen för de utvecklande enheterna och är en del av verksamhetsgren Hus ledningsgrupp. Rollen innefattar personalansvar. Placeringsort är Stockholm, Göteborg och Malmö och resor ingår i tjänsten.

          Vi söker dig som har:

          • Högskole- eller universitetsutbildning med inriktning marknadsföring och/eller kommunikation eller flerårig arbetsliverfarenhet inom området
          • Minst 5 års erfarenhet av marknadsstrategi inom bostadsutveckling eller närliggande branscher, varav flera år med ansvar för att utveckla och implementera affärsdrivna strategier både strategiskt och operativt
          • Minst 5 år som chef med personalansvar
          • Dokumenterad förmåga att bygga värdeskapande kundresa
          • Erfarenhet av att driva utveckling av kunderbjudande genom kundinsikter
          • Förmåga att koppla marknadsstrategier till affärsmål och resultat, samt av att sätta upp och nå KPI
          • Strategiskt tänkande med förmågan att utveckla och implementera marknadsstrategier

          Du är en värderingsstyrd ledare som tar stort ansvar för att driva verksamheten framåt och trivs med att ha många olika kontaktytor. Som person är du lyhörd, har lätt för att samarbeta och känner dig trygg i en miljö som kräver en välutvecklad prioriteringsförmåga. Du har stort intresse för att leda och utveckla team och medarbetare och ser att det är en nyckel till framgång.

          Vi ser fram emot din ansökan!

          Ansök nu eller senast den 3 november 2024! Vi vill gärna att du i ditt personliga brev berättar vad du vill bidra med som marknadschef hos oss. Har du frågor om tjänsten är du varmt du välkommen att kontakta Eva Torberger på 010-448 44 35. Har du frågor om processen kontaktar du Malin Sandberg på 010-448 06 36.

          Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

          I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure kommer inhämta ditt medgivande samt ge dig mer information om bakgrundskontrollen som de genomför. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här.

          Liknande jobb