Snabbfakta

    • Stockholm

Kategorier:

  • Försäljning

Ansök senast: 2024-11-11

Examensarbete: AI-verktyg inom B2B försäljning

Publicerad 2024-09-12

Är du intresserad av försäljning, AI och hållbarhet? Vill du vara med och utveckla framtidens metoder för B2B-Försäljning? Då har vi examensarbetet för dig!

Ämnesområde

På Preem Marketing & Sales säljer vi våra produkter och tjänster till företag (B2B) och privatpersoner. Inom B2B-försäljningen arbetar vi med olika metoder beroende på vald säljlogik. Som ett led i vår omställning till hållbarhet ställs även kunderbjudandet om och våra metoder behöver anpassas till det.

Detta examensarbete fokuserar på hur vi kan använda AI för att identifiera prospekts och affärsmöjligheter både hos nya och befintliga kunder, kopplat till vårt hållbarhetserbjudande för B2B kunder, samt hur vi matchar vårt erbjudande och skapar ett unikt värdeerbjudande till varje kund.

Syftesformulering 

Syftet med detta examensarbete är att utforska och identifiera AI-baserade metoder och verktyg, som kan användas för att hitta prospekt inom B2B-segmentet, särskilt med fokus på att matcha ett värdeerbjudande inom hållbarhet baserat på hållbara produkter samt nutida och framtida hållbarhetslagstiftning såsom exempelvis Fit for 55.

Genom att noggrant analysera företagens hemsidor, årsredovisningar och hållbarhetsrapporter vill vi kunna identifiera potentiella kunder och matcha deras behov med våra hållbarhetslösningar. Examensarbetet bör utforska vilka AI-baserade metoder och verktyg som skulle kunna användas specifikt för detta ändamål.

Examensarbetet bör undersöka befintliga AI-baserade verktyg och metoder på marknaden samt komplettera med nya eller utvecklade metoder, gärna med förslag på praktisk tillämpning.

Frågeställningar:

  • Hur kan AI användas för att analysera företags hemsidor, årsredovisningar och hållbarhetsrapporter för att identifiera prospekts?
  • Hur kan AI användas för att identifiera vilka befintliga och framtida hållbarhetsrelaterade lagstiftningar som är relevanta för specifika B2B-kunder, som idag köper flytande energi och drivmedel och hur kan dessa integreras i analysen?
  • Hur kan AI användas för att skapa unika och relevanta värdeerbjudanden inom hållbarhet?
  • Finns det befintliga verktyg för detta på marknaden idag? Vilka metoder används där och behöver de utvecklas för att kunna användas i praktiken?
  • Vilka metoder och verktyg rekommenderar ni att en säljorganisation börjar använda i detta syfte?

Omfattning

30 hp

Placering

Till stor del gör du/ni examensarbetet på din/er högskola i samarbete med handledare på Preem i Stockholm.

Startdatum

Enligt överenskommelse

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Vi söker dig som studerar en masterutbildning inom Företagsekonomi, Industriell Ekonomi eller liknande områden och har genomfört kurser inom Marknadsföring/försäljning, Hållbarhet och/eller AI.

Är det här du

Vi söker examensarbetare som är Ansvarstagande, Nyskapande, Inkluderande som uppvisar potential till självledarskap. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för Preems verksamhet. Självklart delar du också våra gröna ambitioner. För när det kommer till kritan finns det ingen viktigare färdriktning än den som går mot ett mer hållbart samhälle.

Nästa steg

Om du har frågor om examensarbetet är du välkommen att kontakta Susanne Bergman, Sales Exellence Manager, susanne.bergman@preem.se.

Om ni är två sökande som vill genomföra examensarbetet tillsammans ber vi att en av er söker men att ni i ansökan bifogar var sitt CV. Ett CV läggs till som vanligt och det andra laddar ni upp under "Övriga dokument".

Urval sker löpande under ansökningsperioden och examensarbetet kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt men senast 25 oktober 2024.

På grund av GDPR tar vi ej emot ansökningar via e-post.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!


Liknande jobb

Publicerad: 2024-09-10
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2024-08-19
  • Helsingborg