Snabbfakta

    • Sundbyberg

Kategorier:

  • Projektledning
  • Data och IT
  • Informationsteknik
  • IT-arkitekter / Systemarkitekter

Ansök senast: 2024-06-11

Förvaltnings- och utvecklingsledare

Publicerad 2024-04-12

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Till avdelningen Beslutsstöd inom division System söker vi nu en Förvaltnings- och utvecklingsledare som varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige. 

På division System arbetar vi på en övergripande nivå med att designa elmarknaden, utveckla och driva elsystemet. Vi är med och finner svaren på klimatomställningen och skapar välstånd för hela samhället. Vi är en nyckelspelare för att det svenska samhället ska kunna utvecklas och skapar förutsättning för att det ska fungera. Vi löser såväl dagens som morgondagens utmaningar. Vi ser till att Sverige har en lysande framtid.

Om tjänsten

Som Förvaltnings- och utvecklingsledare tillhör du enheten Elmarknadsstöd på avdelningen Beslutsstöd. Enheten består idag av tio engagerade och kompetenta medarbetare med varierande bakgrund, ålder och kön vars primära uppgift är att strategiskt utveckla och förvalta IT-stöd. Samarbete, ömsesidig stöttning och jämställdhet är centrala principer som genomsyrar enhetens dagliga arbete.

På uppdrag av verksamhetens beställare ansvarar avdelningen för att förvalta och utveckla IT-stöd samt information. Ett arbete som bedrivs i tätt samarbete med IT-divisionen. Vi driver även produktutveckling och automatisering av vår kärnverksamhet. Ett arbete som är av stor strategisk betydelse för vår utvecklingsresa och en viktig del för att förverkliga våra mål.

I rollen ansvarar du för en av våra verksamhetsdomäner och du agerar i samverkan med din motsvarighet på IT-divisionen. Du leder, planerar och initierar aktiviteter i din specifika verksamhetsdomän som följer beslutad förvaltningsplan. Du ansvarar för IT-systemens budget och resursallokering samt uppföljning och rapportering. Vidare leder du utvecklings- och förbättringsinitiativ inom såväl linje- som projektverksamhet där du ansvarar för dess resurser samt att följa upp och rapportera.

Som Förvaltnings- och utvecklingsledare blir du länken mellan systemdivisionen och IT och innebär en möjlighet för dig att vara med och utveckla organisationen bakom Sveriges elförsörjning. Du får även möjligheten att utvecklas inom förvaltning och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Om dig

Eftersom tjänsten bland annat handlar om att förstå verksamhetens behov och omforma dessa till projekt samt utvecklingsinitiativ söker vi dig som kännetecknas av att såväl kunna planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, samt även inneha förmågan att kunna samarbeta och skapa relationer. Som person är du idérik och vi ser att du bidrar till nytänkande och kommer med förslag kring hur arbetet kan utföras i syfte att nå våra mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har en akademisk examen från högskola eller universitet inom teknik eller ekonomi, alternativt har motsvarande kompetens förvärvats på annat sätt som Svenska kraftnät bedömer likvärdig. Vidare har du:

  • Flera års erfarenhet av arbete i eller nära IT-systemförvaltning.
  • Flera års arbetslivserfarenhet i en IT-ledande roll som projektledare, teamledare, förvaltningsledare eller likvärdigt.
  • Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har certifiering och erfarenhet inom en eller flera av följande: pm3, ITIL, SCRUM, SAFe eller motsvarande. Har du även erfarenhet av att utveckla leverantörsrelationer i en beställarroll, erfarenhet från elbranschen samt arbetat i en förvaltningsledarroll ses det som meriterande. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av budget- eller avtalshantering.

Bra att veta

  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg. 
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor kan förekomma i denna tjänst. 
  • Sista ansökningsdag 13 maj 2024, vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning. 

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel.nr 073-0250447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Liknande jobb

Publicerad: 2024-04-10
  • Göteborg
  • Heltid
Publicerad: 2024-04-12
  • Perstorp
  • Heltid