Snabbfakta

    • Stockholm

Kategorier:

  • Försäljning

Ansök senast: 2024-11-08

Examensarbete: Det transeuropeiska transportnätet (TEN-T) – Utveckling av framtidens nätverk av energistationer

Publicerad 2024-09-09

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle och jobba med Sveriges ledande drivmedelsbolag? Vi söker nu efter engagerade studenter som vill vara en del i Preems utveckling i det hållbara samhället och genomföra ett examensarbete inom fastighetsekonomi och strategi. Tillsammans jobbar vi för framtiden redan idag.

Ämnesområde

Preem har idag ett nationellt nätverk av drivmedelstationer som har utvecklats och anpassats för att kunna erbjuda drivmedel men även servicetjänster som butik och fordonsvård. Nätverket består av 455 drivmedelstationer varav 92 bemannade stationer med fullserviceerbjudande och resterande sk automatstationer som är obemannade stationer utan butik. En stor del av dessa stationer är anpassade mot tung trafik (lastbilar och bussar).

Utifrån ett nätverksperspektiv finns stora kommande omställningar, dels den globala utvecklingen som gör att omställningen till hållbara produkter såsom HVO, el välkomnas, vilket leder till att det behöver frigöras mer plats för dessa. Utvecklingen i samhället har också gjort att säkerheten längs vägarna behöver höjas, framförallt under vilo- och sovintervaller.

Glädjande är också att det blir fler och fler kvinnor som söker sig till lastbilsbranschen, vilket också gör att drivmedelsplatserna behöver utvecklas för att tillgodose behov och säkerhet.

Till det finns ett transnationellt vägnät som skall fungera över hela EU. Här vill vi också undersöka hur det går att optimera chaufförens resväg in till Sverige, för en bättre resa för chauffören. Vi vill gärna undersöka chaufförens behov av vila- och sovtid, behov av säkerhet och utbud på drivmedelstationerna. Till det vill vi gärna undersöka hamnarnas betydelse för chauffören.

Examensarbetet är ett samarbete mellan dels Avdelningen Stationsfastigheter som jobbar aktivt med att optimera Preems nätverk av drivmedelsstationer och Business Management, som är en avdelning som bland annat ansvarar för Preems drivmedelsprodukter och affärsutveckling.

Syftesformulering 

Examensarbetets syfte är att koppla samman teori och framtagna rapporter inom EU och väga ihop dessa med empiriska resultat för att skapa en framtida bild av behovet för chaufförerna och dess företag inom vägnätet i Sverige.

Omfattning

30 hp

Placering

Till stor del gör du/ni examensarbetet på din/er högskola i samarbete med handledare på Preem i Stockholm. 

Startdatum

Enligt överenskommelse

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Civilingenjör/Civilekonom med inriktning industriell ekonomi, strategi, ekonomi/internationell ekonomi eller likvärdigt.

Är det här du

Vi söker examensarbetare som är Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande, som uppvisar potential till självledarskap. För att lyckas i arbetet ser vi gärna att du har en analytisk och samtidigt visionär förmåga att omsätta teori och empiri till strategi. Du får gärna ha ett intresse för drivmedel och dess utveckling. Vi välkomnar två sökande till projektet.

Nästa steg

Om du har frågor om examensarbetet är du välkommen att kontakta Sabine Persson, Avdelningschef Stationsfastigheter, sabine.persson@preem.se.

Om ni är två sökande som vill genomföra examensarbetet tillsammans ber vi att en av er söker men att ni i ansökan bifogar var sitt CV. Ett CV läggs till som vanligt och det andra laddar ni upp under "Övriga dokument".

Urval sker löpande under ansökningsperioden och examensarbetet kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt men senast ange sista ansökningsdag .

På grund av GDPR tar vi ej emot ansökningar via e-post.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Publicerad: 2024-09-10
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2024-07-07
  • Umeå