Ansök senast: 2024-11-16

Dokumentationsansvarig

Publicerad 2024-09-17

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Dokumentationsansvarig erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år.  Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten
Som dokumentationsansvarig ansvarar du för hantering av teknisk anläggningsdokumentation i stationsprojekt.

Som dokumentationsansvarig är du en del av en projektgrupp, där du förväntas bidra till att tidplanen hålls, samt efterlevnad av Svenska kraftnäts riktlinjer, men även att hantera alla typer av frågeställningar kring dokumentationen som kommer från projektmedlemmar, både interna och externa.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • deltagande i framtagandet av förfrågningsunderlag
  • säkerställande att dokumentationskrav uppfylls av entreprenör/projektör
  • koordinering av dokumentationsleveranser (internt/externt)
  • utföra ritningsteknisk granskning
  • läsa in granskad och godkänd dokumentation i Svenska kraftnäts digitala system
  • delaktig i verksamhetsutveckling där man får möjlighet att samverka inom hela Svenska kraftnät och utveckla både bredd och djup i rollen

Svenska kraftnäts uppdrag har kraftigt utökats så vi behöver bli fler samtidigt som vi behöver arbeta effektivare. Vi är inne i en expansion där vi skall göra mer på kortare tid för att tillgodose Sveriges behov av el, så förändringstrycket är stort på alla oss som arbetar. Det är en spännande tid men den kräver också att man som medarbetare kan vara med och skapa något nytt när inte alla förutsättningar är kända samtidigt som vi vill fortsätta hålla hög kvalitet i det vi gör.

Enheten består av cirka 25 anställda och konsulter. Vi är indelade i fyra team efter teknikområde och varje team har en teamledare. Vi har ett bra samarbete inom enheten och hjälper varandra, här trivs man!

Om dig

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, då det i rollen är centralt att samverka med olika kontaktytor. Som dokumentationsansvarig är det viktigt att du är kvalitetsmedveten och har en god förmåga att skapa struktur. Du är van vid självständigt arbete och känner en trygghet i att löpande prioritera och organisera bland dina arbetsuppgifter. Vidare är du flexibel och serviceinriktad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du innehar högskoleexamen eller annan relevant eftergymnasial utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer likvärdig för tjänsten.

Vidare har du:

  • erfarenhet av arbete med teknisk dokumentation (exempelvis som dokumentationscontroller)
  • erfarenhet av arbete i digitala system för informationshantering (exempelvis IFS eller SAP)
  • erfarenhet av projektarbete som drivs med stöd av en projektstyrningsmodell, t.ex. PPS, PROPS, eller XLPM, inom infrastruktur, samhällsbyggnad, industri eller anläggning
  • intresse i och/eller erfarenhet av verksamhetsutveckling kopplat till digitala förändringar
  • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

  • kunskap i ritprogram (ex. CAD)

Bra att veta

Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Västerås, Sundsvall, Göteborg, Sollefteå eller Luleå. Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid

Inrikes resor kan förekomma någon gång per månad/varannan månad. Sista ansökningsdag 29 september 2024, vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Kontakta gärna rekryterande chef Andrea Alex , tel. nr 010-489 21 42 alternativt ansvarig rekryterare Anna Charles, tel. nr 010-475 99 81. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, tel. 010-475 87 72 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet.

Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.

För anställning i säkerhetsklass 1 och 2 krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. För mer information om säkerhetsprövning: https://www.svk.se/sakerhet-och-beredskap/sakerhetsskydd/personalsakerhet/

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss: https://www.svk.se/jobba-har/var-arbetsplats/

Liknande jobb

Publicerad: 2024-09-09
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2024-09-06
  • Jönköping
Publicerad: 2024-09-16
  • Örebro