Snabbfakta

    • Malmö
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

  • Bygg och anläggning

Ansök senast: 2024-05-07

Vill du forma framtiden med oss? Bli projektledare inom järnväg!

Publicerad 2024-04-16

Vill du driva, skapa spännande innovativa och hållbara järnvägsprojekt tillsammans med engagerade kollegor? Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare inom järnvägsprojekt med placering Malmö!

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

För dig som projektledare på Trafikverket Investering är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential som människa och vi vill utvecklas tillsammans med dig. Genom att ingå i beställarorganisationen kommer du vara en samhällsbyggare som är med och formar framtidens infrastruktur!

Som projektledare inom järnväg kommer du ta dig an ett antal spännande projekt som du leder och levererar resultat utifrån. Du får möjlighet att leda ett team av bland annat tekniska specialister, kontrakterade konsulter och entreprenörer. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö och tillsammans hitta hållbara lösningar i projektet. I rollen har du även kontakt med allmänheten, kommuner och andra myndigheter. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekten från start till mål. Uppföljning av tid, kostnad och kvalitet samt riskhantering kommer vara några av dina viktigare arbetsuppgifter.

De flesta av våra projekt är lokaliserade i Skåne.

Det är ett omväxlande uppdrag att arbeta som projektledare där du gör samhällsnytta, får möjlighet att arbeta i team och får ta ett stort eget ansvar. Du kommer också att medverka till att utveckla vår projektenhet för att vi tillsammans skall fortsätta skapa en stark grupp med mycket arbetsglädje. Du utvecklas tillsammans med oss.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos oss är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du en god ledarförmåga där du tar ansvar, skapar tillit och bygger förtroende i ditt team. Du driver dina åtaganden på ett affärsmässigt sätt och levererar resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har en pedagogisk kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du lätt för att strukturera i ditt arbete och trivs när du får använda din goda problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har några års aktuell arbetslivserfarenhet som projektledare, platschef, uppdragsledare eller annan liknande ledande roll inom infrastrukturprojekt samt har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120 p) med inriktning teknik. Alternativt har du en annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och har körkort för personbil.

Vi ser det som meriterande om du har aktuell och relevant erfarenhet av järnvägsprojekt samt kontrakts- och förhandlingsvana och kunskap inom entreprenadjuridik (AB, ABT och ABK).

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De första intervjuerna sker via Skype i vecka 21.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2024-03-04
  • Gävle
  • Heltid
Publicerad: 2024-04-17
  • Solna
  • Heltid