Snabbfakta

    • Stockholm (Solna)

Ansök senast: 2021-05-23

Senior Project Planner

Publicerad 2021-04-30

Vill du vara med på vår utvecklingsresa?
   
Trivs du bäst när du får sätta agendan och utmana problemställningar i en avancerad projektmiljö?
   
Enheten Project Excellence (PE) inom Vattenfall FE&P söker nu en Senior Project Planner med förmåga att se det större perspektivet och viljan att påverka framtiden. Vi söker dig med passion för strategi och stark vilja att verka för bra projektstyrning.
   
Rollen som Senior Project Planner
Hos oss inom Project Excellence behöver du vara trygg med att ta dig an nya typer av utmaningar och att arbeta självständigt samtidigt som du är en stark spelare i ett team. Tjänsten innebär ofta arbetsuppgifter i uppdrag där det inte finns färdiga processer eller instruktioner. Du arbetar både i utmanande projekt/program och i egen linje. Du arbetar självständigt, men har alltid stöttning av kollegor hemma i enheten. Du verkar som expert inom ditt funktionsområde och är en aktiv del i verksamhetens strategiska kompetensuppbyggnad och stöd till kollegor inom hela verksamheten. Du kan komma att leda kollegor både i den riktning som är i linje med övergripande strategier och arbetsledning i det dagliga arbetet.
    
Inom Project Excellence arbetar vi med kompetensutveckling, strategier, modeller och planer för att uppnå beslutade mål och leveranser. Vi har en tvärfunktionell organisation vilket innebär att du har kollegor inom flera andra enheter inom projektavdelningen. Tempot är ofta högt med flera parallella åtaganden som ställer krav på förmågan att snabbt kunna ställa om. Du ska kunna stötta kollegor och skifta uppdrag snabbt.
   
Såhär beskriver en av våra planerare sitt arbete:
   
”Det som är utmanande och roligt i mitt arbete idag är just att det är väldigt varierande uppgifter. Alltifrån att jobba operativt i projekt och testa sina modeller/idéer, till att få vara med och sätta upp grundstrukturer för att effektivisera vårt planeringsarbete i projekt och program, till att få vara med och utveckla gemensamma arbetssätt mellan våra olika funktionsområden, till att få utveckla processer för att hantera osäkerhetsbedömning av projekttidplaner”.
  
Kvalifikationer
Du har flerårig erfarenhet av:
   
• Multidisciplinär projektverksamhet
• Planeringsmodeller och tillhörande stödsystem
• Att skapa och leda kompetensteam eller andra typer av grupperingar
• Förhandlingsteknik
• Ändringshantering
• Prestigelöst ledarskap
  
Din bakgrund och dina personliga egenskaper har en mycket stor påverkan på dina möjligheter att lyckas. Vi söker dig som har ett starkt driv, är modig och vill vara med där det händer och kratta manegen mot det nya. Du har en passion för människor och en stark analytisk förmåga. Förvaltning är något du gärna lämnar vidare för att kunna ta dig an nya problemställningar. Du trivs i en roll där du får samarbeta och diskutera lösningar tillsammans med andra och du brukar motivera och få med dig resterande team. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.
   
Trivs du bäst när du håller dig inom din bekvämlighetszon och i långa uppdrag med få överraskningar där du jobbar med samma kollegor en längre tid? I så fall är denna tjänst inte rätt för dig.
   
Teamet
Du kommer att ingå i ett team med mycket kompetenta kollegor som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Vi är ett starkt team och det är en självklarhet att du involverar kollegor inom och utanför den egna enheten. Du återkopplar löpande de möjligheter eller utmaningar som finns eller uppstår i dina uppdrag.
    
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. 
   
Placeringsort Solna. Resor förekommer.
    
Frågor?
Om själva tjänsten: Rekryterande chef: Sahar Trehag, 072-243 79 26 eller Funktionsområdesansvarig: Jan Wetenius, 070- 661 88 35
Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, 072-224 97 01.
  
Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00
Gustaf Treiber, Akademikerna
Jens Morell, Unionen
Ingemar Eriksson, SEKO
Christer Gustafsson, Ledarna
  
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 23 maj 2021.
   
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
  
Vi ser fram emot din ansökan!
  
Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
    
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
    
#LI-CB1

Liknande jobb

Publicerad: 2021-04-14
  • Mora
  • Heltid
Publicerad: 2021-04-21
  • Göteborg
  • Heltid
Publicerad: 2021-04-05
  • Borlänge
  • Heltid