Snabbfakta

    • Linköping
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

  • Elektroteknik
  • Teknisk fysik och matematik

Ansök senast: 2024-05-08

Senior ingenjör inom elektroteknik

Publicerad 2024-04-16

Är du intresserad av att använda din gedigna erfarenhet inom systemutveckling och elektroteknik för att utveckla ny teknik som stärker Sveriges försvar och säkerhet? Vill du arbeta med intressanta arbetsuppgifter och forskning för att ta fram experimentella radarsystem? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med att ta fram experimentella radarsystem till vår tillämpade forskning. Arbetet inkluderar design, konstruktion och integration av delsystem till radarsystemen beroende på forskningsverksamhetens behov. Du kommer att arbeta i flera forskningsprojekt som teknisk expert i ditt område. I arbetsuppgifterna ingår identifiering av relevanta frågeställningar, skriftlig rapportering på svenska till våra uppdragsgivare och kan innehålla medverkan i vetenskaplig publicering. Arbetsuppgifterna är varierande med både teoretiskt och praktiskt utvecklingsarbete. På sikt kan arbetsuppgifterna som innebära projektledning och direkta kontakter med våra uppdragsgivare.

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm, Umeå, Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Radarsystem som tillhör avdelningen Telekrig. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/telekrig.htmlSom del i ett team syftar arbetet ytterst till att bedöma nyttan som nya tekniker, metoder och produkter inom radarområdet kan ha för Sveriges försvar. Vi arbetar även med att bedöma konsekvensen av ny teknisk utveckling, t.ex. drönare och satelliter med radar.

Har du den kompetensprofil vi behöver? 

Vi söker dig som har:

  • en civilingenjörs- eller masterexamen med inriktning mot teknisk fysik, elektroteknik eller ett område som FOI bedömer som motsvarande,
  • erfarenhet av utveckling av tekniska prototyper, demonstratorer eller försökssystem,
  • erfarenhet av design och/eller konstruktion av analoga och/eller digitala elektroniska kretsar,
  • erfarenhet av utveckling av både hårdvarusystem och hårdvarunära programvara för dataanalys/signalbehandling,
  • god förmåga till framställning i tal och skrift på svenska och engelska.  

Meriterande är:

  • kunskaper eller erfarenhet av radar,
  • erfarenhet av FPGA-programmering,
  • erfarenhet av RF-teknik/mikrovågsteknik,
  • erfarenhet av inbyggda system.  

Arbetet sker både individuellt och i grupp varför du behöver vara självgående, men också och ha god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga och är resultatorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 8 maj 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Liknande jobb