Snabbfakta

    • Jönköping
    • Kalmar
    • Linköping
    • Norrköping
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

  • Bygg och anläggning

Ansök senast: 2024-05-08

Planerande projektledare till Byggnadsverk

Publicerad 2024-04-17

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige genom att driva formandet av framtidens infrastruktur.

Du kommer till enheten Infrateknik där du blir en viktig kugge i vår förvaltning av broar i Region Sydöstra. Enheten ansvarar för drift och underhåll av broar, bergsslänter och elanslutna anläggningar längs med väg inom regionen. I vårt uppdrag ingår att bedöma tillståndet, planera och utföra förebyggande och avhjälpande åtgärder samt ibland även byta ut befintliga konstruktioner.

Som planerande projektledare Byggnadsverk kommer du att ansvara för planering av framtida underhållsåtgärder för broar på det allmänna vägnätet inom Sydöstra regionen, med fokus på att vidmakthålla en fungerande anläggning samt projektleda broinspektioner inom regionen. Du säkerställer att broarna inom ditt område har en aktuell tillståndsstatus, att de inspekteras kontinuerligt och att rapportering sker i vårt förvaltningssystem BaTMan. Baserat på resultatet från inspektionerna upprättar du egna planeringar utifrån tillståndet, strategier och utredningar som underlag till underhållsplanen. En utredning kan omfatta både skadeutredning och bärighetsberäkningar. Du kommer att arbeta nära tekniska konsulter och enhetens övriga projektteam som utför drift- och underhållsåtgärder. Du ansvarar även för att beställa, leda, styra och följa upp uppdrag avseende inspektion och planering av kommande åtgärder. Du kommer få många kontakter och ett varierande arbete som innehåller både planeringsfrågor, teknik och ekonomi.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är behöver du vara proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk problemlösningsförmåga. Du kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt och samverkar väl med andra. Din förmåga att prioritera, planera och strukturera bland arbetsuppgifter är god, och du är trygg med att följa upp och att rapportera resultat vidare i organisationen. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning 180 hp (120 p) med byggnadsteknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig aktuell och för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet från något av följande alternativ:
    • Planering av underhållsåtgärder inom broar eller övriga byggnadsverk eller
    • Utförande av underhållsåtgärder på broar eller övriga byggnadsverk från ledande roller som projektledare, uppdragsledare, arbetsledare, platschef eller liknande
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att genomföra broinspektioner enligt Trafikverkets krav
  • har aktuella kunskaper i entreprenadjuridik inom AB/ABT/ABK och AMA
  • har erfarenhet av att arbetat i förvaltningssystemet BaTMan
  • har utbildning eller erfarenhet inom brokonstruktioner
  • har utbildning betong klass 1

CV ska bifogas ansökan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuer sker digitalt via Skype, preliminärt under vecka 21 och 22.

Möjliga placeringsorter är: Jönköping, Kalmar, Linköping eller Norrköping

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Thomas Persson, se kontaktuppgifter nedan.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2024-03-10
  • Göteborg
Publicerad: 2024-04-12
  • Sundbyberg