Snabbfakta

  • Lysekil

Kategorier:

 • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2024-08-10

Elingenjör till Preem raffinaderi i Lysekil

Publicerad 2024-06-11


Vi ställer om för att vi vill, kan och måste. Som ett av Sveriges största drivmedelsbolag är vi en del av problemet. Men just därför kan vi även vara en del av lösningen. För att nå målet pågår ett intensivt arbete med en rad smarta initiativ. Av den anledningen har vi många spännande projekt på gång på våra raffinaderier och här får du möjlighet att arbete med teknik i framkant och kontinuerlig utveckling. Hos oss är du med och utvecklar banbrytande projekt och leder omvandlingen mot ett hållbart samhälle.


Om rollen

Som Teknikingenjör i Teknikgruppen El och Instrument, arbetar du som specialist och skall ge teknisk support till övriga avdelningar inom vårt raffinaderi i Lysekil med syfte att uppnå högsta säkerhet, tillgänglighet och ekonomi samt verka för minimerad miljöpåverkan från raffinaderierna. I tjänsten kommer du att ha stora kontaktytor, både inom företaget med produktion-, underhåll-, miljö-, och projektorganisationerna, men också externt som exempelvis utrustningsleverantörer och energibolag. Vår grupp består av olika bakgrunder, ålder och erfarenhet som bemöter varandra med ödmjukhet och öppenhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Tekniskt ansvar inom ditt område och fungera som teknikstöd vid genomförande av revisionsstopp, driftstörningar, tekniska utredningar och olika riskanalyser.
 • Driva teknikutvecklingen och utfärda projekt genom att ta fram förstudier, kostnadsberäkningar samt projektbeskrivningar.
 • Definiera och utveckla underhålls- och driftstrategier, arbetsmetoder, instruktioner samt tekniska standarder för raffinaderiets instrumentsystem.
 • Ansvarig för att och utveckla Preems SCADA-system för ställverksövervakning.

Resor i tjänsten så som:
Besöka t ex leverantörer i Europa och i Sverige ett par gånger per år samt respektive raffinaderi några gånger per år


Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.


Har du den här bakgrunden

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning och gärna några års arbetslivserfarenhet med huvudinriktning elkraft. Erfarenhet från process- eller offshoreindustri inom t.ex. projekt och underhållsverksamhet är meriterande.
Andra önskvärda erfarenheter:

 • Eldistributionssystem vad avser exempelvis utformning av ställverk, transformatorer, generatorer och UPS:er.
 • PLC/MicroScada system
 • EL-VIS eller Febdok för dimensionering av elanläggningar.
 • Kunskaper inom underhålls- och dokumentationssystem samt CAD.

Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska i nivå C1* då detta krävs av det dagliga arbetet
* Common European Framework of Reference for LanguagesÄr det här du

Problemlösning är något som stimulerar och utvecklar dig. Du löser dina utmaningar genom god analytiska förmåga och har lätt för att sätta dig in i nya frågeställningar. För dig är det viktigt med engagemang, noggrannhet och ödmjukhet – för det är det för oss. Vi ser att du har en kommunikativ roll idag, eller insett du saknar att få arbeta med många olika kontaktytor i ditt dagliga arbete, för hos oss bygger våra framgångar på starka relationer, uppbyggt förtroende och kommunikation.


Nästa steg

I den här rekryteringen samarbetar Preem med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Edemyr på anna.edemyr@jeffersonwells.se alternativt på 0727 - 30 52 46.

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!


Preem-mötvårakollegor.jpg


Liknande jobb