Snabbfakta

  • Luleå

Ansök senast: 2021-05-25

Chef Kundrelationer Stora Företag - Vattenfall Eldistribution

Publicerad 2021-05-03

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Är du en av våra framtida ledare?
 
Energiomställningen mot en fossilfri framtid ställer stora krav på elnätsbolag. Elanvändningen kommer att fördubblas och det medför en kraftig utbyggnad av befintligt elnät. Elproduktion ska ställas om till förnyelsebart och industrin/transporter elektrifieras i högre grad. För att möjliggöra omställningen förändrar vi nu vår organisation och förstärker vår förmåga att möta kunders förväntan. Det görs genom att organisationen för Kundrelationer Företag delas in i tre undergrupper efter kundsegmenten Elproducenter, Elintensiv Industri och Stora företag.
 
Vi söker nu dig som vill leda i förändring och engagera 15 medarbetare inom segmentet Stora Företag. Stora Företag omfattar våra största kunder med normal energiskatt till skillnad från kunder med reducerad energiskatt som ingår i Elintensiv industri. Exempel på kunder är lokalnätsbolag, tillverkande industri, transportsektorn och stora fastighetsbolag. Det ökade behovet av effekt, för exempelvis ladd infrastruktur, i kombination med att det är effektbrist i allt fler områden är en av de utmaningar vi står inför. I gruppens uppdrag ingår både kundrelationer med befintliga kunder och nyanslutningar till segmentet.
 
Arbetsbelastning varierar över tid och mellan kundsegmenten vilket ställer stora krav på flexibilitet och samverkan både inom Kundrelationer Företag samt med övriga delar av Vattenfall Eldistribution. Det är av stor vikt att du har förmågan att se helheten och kan hantera snabba förändringar.
 
Du rapporterar till Avdelningschef Kundrelationer Företag. Resor förekommer i arbetet då avdelningens verksamhet finns i Trollhättan, Solna och Luleå. Kunderna finns inom hela Vattenfall Eldistributions nätområde i Sverige och bakom dem ligger både svenska och utländska aktörer.
 
Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi
 • Erfarenhet av ledarskap från tidigare chefspositioner är ett krav.
 • Du är van att arbeta med verksamhets- och målstyrning.
 • Har ett utpräglat kundfokus samt en god förståelse av ekonomi och affärsmässighet
 • Brinner för att ge service till kunder och tycker om att leda människor i förändring.
 • Du kommer att ha många kontakter med både interna och externa parter varför förmågan och viljan att samarbeta, påverka och vara lösningsfokuserad är avgörande.
 • Du har förmågan att arbeta både strategiskt, taktiskt och operativt och du prioriterar om i vardagen utefter inflöden av ärenden
 • Mycket bra kommunikativ förmåga på svenska och engelska i skriftlig och muntlig framställan, presentationer och rapporter.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhet inom elnät.
 
Vi erbjuder dig
Som chef kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att samverka och utveckla både oss själva och vår verksamhet. Du kommer att få arbetsuppgifter som både utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.
 
Övrig information
Rekryterande chef: Catarina Grenemark, telefon 070- 695 57 91
Rekryterare: Johan Macdonald, telefon 073-085 27 63
 
Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Placeringsort: Trollhättan, Solna eller Luleå
Sista ansökningsdag: 25 Maj
 
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
 
#LI-JM1 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-04-12
 • Malmö
Publicerad: 2021-03-24
 • Sandviken
 • Heltid
Publicerad: 2021-05-03
 • Göteborg