Snabbfakta

    • Stockholm

Kategorier:

  • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2024-09-22

Trafikingenjör till Järfälla Kommun

Publicerad 2024-08-29

Vill du arbeta med omväxlande uppgifter i bebyggelsemiljö och i stora stadsutvecklingsprojekt?

Järfälla utvecklas och förändras för framtiden. Nu söker Järfälla kommun dig som vill vara med och forma morgondagens Järfälla.

Park och gata ansvarar för att Järfälla ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar, säkra och trygga trafiklösningar med god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att de boende i Järfälla både vill vistas i och kan ta sig fram i den växande kommunen. Ambitionen är att skapa attraktiva hållbara stadsmiljöer och gaturum. I detta arbete har du som trafikingenjör en central roll.

Om arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen, med ca 320 medarbetare, ansvarar för verksamheter under Tekniska nämnden och Miljö- och bygglovsnämnden och delvis kommunstyrelseförvaltningen.

Avdelningen Park och gata arbetar för att Järfälla ska vara en väl fungerande, vacker, ren och trygg kommun att bo och vistas i. Vi förvaltar och utvecklar trafik- och stadsmiljön med långsiktiga mål för att skapa god säkerhet och framkomlighet. Vi arbetar med projektering, gestaltning, och byggnation av gator, broar, torg och parker, och är delaktiga i tidiga skeden som remissinstans för detaljplaner och bygglov på offentlig plats. Kontakten med medborgare och näringsliv är en viktig del i arbetet, och vi vill ge god service till näringsidkare och allmänhet. Vi är 27 anställda med lokaler i Jakobsberg. Som trafikingenjör kommer du tillhöra trafikgruppen bestående av 8 personer. Trafikgruppen arbetar främst med att utveckla och förbättra för trafiken i det kommunala vägnätet samt främja hållbart resande i kommunen. 

Om tjänsten

Tillsammans med dina kollegor arbetar du med trafiksäkerhetsfrågor, trafikmiljö, remisser, planering, myndighetsutövning, lokala trafikföreskrifter, trafikanordningsplaner och dispenser.  Att vara trafikingenjör hos oss innebär många kontaktytor både internt och externt samt att du jobbar med hela samhällsbyggnadsprocessen, från idé via detaljplan tills dess att den färdigbyggd och besiktigad. Du är en del av stadsbyggandet och arbetar med alla trafikslag; gående, cyklister, kollektivtrafik och fordonstrafik. Olika projekt kan ha en stor variation inom trafik/infrastruktur och i rollen kan du komma att arbeta med både utredning, utformning, planering och genomförande.

Beroende på din bakgrund så kan du komma att vara beställare av investeringsprojekt såsom tillgänglighetsåtgärder, anläggning av gång- och cykelvägar e t c. Som trafikingenjör kan du komma att delta i exploateringsprojekt från det tidiga skedet, till detaljplane- och genomförandeskedet. Då agerar du kravställare och expert inom trafikområdet för att skapa så optimala trafiklösningar som möjligt. Arbetet innebär samarbete över avdelnings- och förvaltningsgränser, föra dialog med medborgare samt delta i arbete med entreprenörer och konsulter. Tjänsten är en anställning hos Järfälla Kommun.

Vi söker dig som har:

  • En relevant utbildning med inriktning mot trafik, samhällsplanering och  samhällsbyggnad eller kunskap och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

  • Gärna några år inom yrket och vi värderar även annan relevant arbetslivserfarenhet

  • Bra samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt

  • Engagemang i medborgarna och medborgarnas behov

  • Förmåga att se både helheten och fånga detaljerna 

  • B-körkort

 Vi värderar egenskaper som:

  • Drivkraft, stabilitet, struktur och vana vid att ha flera ärenden på gång samtidigt

  • Förmåga att fatta och kommunicera beslut

  • Gott omdöme, tydlighet och lyhördhet        

  • Det är meriterande med erfarenhet från en politiskt styrd organisation.

Om verksamheten

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

 Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Publicerad: 2024-08-05
  • Sundbyberg
Publicerad: 2024-08-13
  • Väröbacka
  • Heltid