Snabbfakta

    • Norrköping
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

  • Övrigt

Ansök senast: 2024-05-14

Trafikinformatörer

Publicerad 2024-04-23

Om du älskar variation och är redo för en dynamisk arbetsmiljö, då är detta jobbet för dig. Som en viktig del av vårt team kommer du att ha möjligheten att påverka och förbättra resenärernas upplevelse varje dag. Gå med oss och upptäck en stimulerande och varierad arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik!

Trivs du i en roll där tempot i arbetet är väldigt varierande? Hos oss går det från lugn övervakning, som kräver full fokus, till att det uppstår en situation i trafiken och det blir full fart.

Som trafikinformatör får du ett lärorikt, utmanande och roligt arbete med en gedigen introduktion, utbildning och handledning för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt. Du börjar din anställning med en betald utbildning på plats i den operativa miljön. 

I rollen som trafikinformatör ingår bland annat att:

  • Hantera informationsspridning både internt och externt för att säkerställa att tågresenärerna har goda valmöjligheter på alternativa resor vid avvikelser i tågtrafiken. Detta kan gälla allt från försenade och inställda tåg till byte av perrong.
  • Samla in och sammanställa information om bland annat spårändringar, förseningar, fordonsproblem och kontaktledningsfel.

Du kommer att sitta i en operativ miljö på en trafikledningscentral där du samverkar tillsammans med flera andra funktioner. Som trafikinformatör måste du vara beredd på oväntade, plötsliga och allvarliga störningar. Du är en viktig spelare i kommunikationen i lokalen för att föra vidare informationen och du arbetar enligt satta rutiner och processer. Informationen du hanterar går ut via befintlig utrustning på stationerna och lägger grunden för information till olika hemsidor, appar och media. Det gäller att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken, vilket görs via datoriserade övervakningssystem och genom ett gott samarbete med kollegor och järnvägsföretag.

När tågtrafiken fungerar som planerat kommer du få lugna perioder där du framförallt övervakar och är beredd om läget i trafiken förändras. Som trafikinformatör arbetar du enligt schema som kan förläggas mellan kl 05.00-23.00. En av de roligaste sakerna med det här jobbet är att ingen dag är den andra lik!

Vem är du?

Som person är du kommunikativ vilket innebär att du på ett tydligt och tillförlitligt sätt kan förmedla information om trafikläget. Utöver detta krävs att du har god samarbetsförmåga, då du sitter i en operativledningsmiljö med flera kollegor som du har ett nära samarbete med. Du behöver även ha en god problemlösningsförmåga samt simultanförmåga med förmåga att arbeta under varierad belastning. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra. Eftersom anställningen innefattar utbildning innehållande självstudier och regelbundna kunskapstest, ser vi att du även kan och vill ta ansvar för ditt eget lärande.

Vi söker dig som

  • Har en gymnasieutbildning, alternativt tillskansat dig motsvarande kunskap t.ex. genom relevant erfarenhet från arbete eller andra studier
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • Har god datorvana och förmåga att använda program för att genomföra olika moment samt kommunicera effektivt
  • Har arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet från järnvägsbranschen och/eller erfarenhet från support/kundservice.
  • Har vana att arbeta obekväma arbetstider, tex sena kvällar eller helg.

Tester planeras att skickas ut under v.20.

Intervjuer är planerade under v.22-23.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2024-04-03
  • Helsingborg
Publicerad: 2024-05-02
  • Stockholm
  • Deltid