Snabbfakta

  • Helsingborg

Kategorier:

 • Försäljning
 • Elektroteknik
 • Automation
 • Mekatronik

Ansök senast: 2024-08-31

Teknisk säljare

Publicerad 2024-07-10

Teknisk säljare - Servosystem till Helsingborg 

Drivs du av att sätta upp mål, göra affärer och att nå resultat? Har du ett genuint tekniskt intresse inom PLC- eller servosystem och vill arbeta med industriell automation i utvecklingens framkant? Då är du kanske våra nästa tekniska säljare! 

SDT är en av Sveriges ledande leverantörer av industriella lösningar inom automation och drivteknik. Vi arbetar med de mest intressanta produkterna från tillverkare som CODESYS, LinMot, Kollmorgen, Neugart m.fl. Med stor efterfrågan på våra produkter och med den starka industrikoncernen Indutrade som ägare går SDT nu in i en ny expansiv fas. Därför utökar vi vår organisation i syfte att ytterligare stärka vår position på marknaden.   

Vad har Lars Radler, VD, att säga om SDT?

”De senaste åren har gått mycket bra och det är bara början. Vi är riktigt bra positionerade med hela vårt erbjudande och SDT har en oerhört fin potential framöver.

Jag är stolt över att SDT med mer än 40 år på marknaden har skapat ett väldigt gott rykte bland Europas ledande tillverkare av automationsprodukter. Våra relationer med tillverkarna är väldigt grundade och långsiktiga och med flera av dem sträcker sig relationen mer än 35 år tillbaka i tiden.” 

Om arbetet 
Vi arbetar med ledande tekniska lösningar från av varandra oberoende tillverkare som vi fogar samman till toppmoderna, effektiva systemlösningar. Till exempel kan en maskinlösning till kund bestå av PLC- och Motion Controller från BERGHOF / CODESYS, servosystem från Kollmorgen och LinMot samt planetväxlar från Neugart – fyra oberoende tillverkare i en och samma lösning från SDT! 

Som teknisk säljare hos oss har du kontinuerlig kontakt med kunder och leverantörer och arbetar i nära samarbete med övriga säljteamet samt applikationsingenjörer. Vi är i dagsläget fem personer som arbetar med försäljning och applikation/support, men planerar att inom några år växa till ca tio personer. I vårt expansiva skede har du som teknisk säljare stort inflytande på utvecklingen av din försäljningsorganisation och kommande rekryteringar.

Som teknisk säljare arbetar du operativt med försäljning mot egna kunder och har daglig kontakt med kollegor, kunder och leverantörer/partners. Du är starkt involverad i företagets utveckling och är med och fattar strategiska beslut om nya produkter och leverantörer.

Arbetet innebär en del resor i form av kund-, leverantörs- och mässbesök, huvudsakligen i Sverige, Norge och Danmark samt i Tyskland och Schweiz. De flesta resorna i tjänst är över dagen men räkna med cirka 25 övernattningar/år.

Vi ser gärna att din arbetsplats är på vårt kontor i Helsingborg men andra lösningar kan diskuteras. Du rapporterar till och arbetar tätt tillsammans med försäljningschefen. 

Vad tycker Lars Andersson, försäljningschef, om arbetet på SDT?

”Arbetet här på SDT är varierande med många intressanta kunder och internationella och innovativa partners. Det är alltid spännande och utvecklande att ta del av kundens behov och önskemål, att tillsammans med våra applikationstekniker och partners hitta den optimala lösningen för kunden och följa projekten från idé till verklighet. Det ska vara enkelt att välja SDT.”

Din profil 
Till rollen som teknisk säljare söker dig med gedigen erfarenhet av B2B-försäljning med inriktning på PLC- och/eller servosystem. Du är uthållig, drivande, inspirerande, ansvarstagande och strukturerad. Din förståelse för maskintillverkares behov ihop med vårt erbjudande av produkter, lösningar och tjänster är det som skapar din framgång. Du har ett proaktivt och lösningsorienterat arbetssätt vilket innebär att du hittar lösningar baserade på din erfarenhet och tekniska kunskap, i samarbete med dina kollegor och partners.

Som teknisk säljare på SDT bör du uppfylla följande kriterier:  

 • Mångårig erfarenhet av industriell försäljning till maskintillverkare
 • Gedigen erfarenhet av servosystem
 • Högskoleutbildning inom elektroteknik, automation, mekatronik eller motsvarande
 • Förmåga att skapa goda, varaktiga, relationer med kunder, leverantörer och kollegor
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Vi erbjuder
Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande tjänst med ett stort mått av frihet under ansvar, vilket ger dig stora personliga utvecklingsmöjligheter. Om du inte har egen bil så ingår tjänstebil om du önskar. För oss är det viktigt att du har en hälsosam livsstil och är medveten om vad som skapar ditt välbefinnande. Vi stöttar dig i detta med friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring.

Inom SDT har vi korta beslutsvägar och ett snabbt, effektivt och enkelt arbetssätt. Vi arbetar i en mycket internationell miljö med dagliga, stimulerande kontakter med våra tillverkare i t.ex. Tyskland, Schweiz, Italien, Tjeckien och USA samt med våra kunder i Norden.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, 0702-469300, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om SDT – vi gör automatisering enkelt… 
Vi är övertygade om att en av de viktigaste sakerna ett företag måste göra är att investera i sina kunder för att göra det enkelt att gå från idé till verklighet. Sedan 1981 har vi arbetat på den svenska och skandinaviska marknaden med detta i åtanke. Vårt fokus är automation och drivteknik för maskinbyggare, tillverkare av styrsystem och slutanvändare. Vi arbetar med små och lokala företag såväl som med stora multinationella koncerner och vi kan leverera över hela världen. Vårt erbjudande täcker såväl försäljning som applikationsstöd och omfattar dimensionering av produkter, programmering och idrifttagning. Sedan mer än 30 år arbetar vi med ledande tillverkare och är stolta över vårt nära och transparenta samarbete. Ett samarbete som gör oss till en stark partner till våra kunder.   

Liknande jobb

Publicerad: 2024-06-17
 • Linköping
 • Heltid
Publicerad: 2024-06-20
 • Varberg
 • Heltid