Snabbfakta

  • Borås
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Systemutvecklare
 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • Datavetenskap

Ansök senast: 2024-08-25

Systemutvecklare med intresse för undervisning

Publicerad 2024-05-14

Diarienummer: PA2024/82

Vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT bedrivs utbildning och forskning inom biblioteks- och informationsvetenskap, informatik och pedagogik. Institutionen för informationsteknologi har drygt 25 medarbetare, tre kandidatutbildningar och en magisterutbildning inom informatik. Vid institutionen finns en framgångsrik forskningsmiljö inom informationsteknologi med ett flertal större externfinansierade projekt, exempelvis inom data-driven innovation och tjänsteutveckling, intelligent dataanalys och IT service management. Institutionen har också en stark samverkan med näringslivet inom både forskning och utbildning, bland annat via den nystartade Techarena Borås.

Läs mer på Institutionen för informationsteknologi.

En spännande möjlighet väntar – bli universitetsadjunkt hos oss på Institutionen för informationsteknologi! Ta chansen att att påverka både utbildning och forskning och göra verklig skillnad. 

Arbetsbeskrivning

Som universitetsadjunkt vid Institutionen för informationsteknologi är du inte bara en lärare – du får chansen att påverka framtiden för IT-industrin genom engagerande föreläsningar och handledning för våra studenter. Undervisningen sker främst i form av föreläsningar, handledning, seminarieverksamhet samt examination inom utbildningar i informatik med huvudsaklig inriktning mot programutveckling. 

Du kommer att vara involverad i kurser på grundnivå inom programmen Dataekonomutbildningen, Systemvetarutbildningen och Systemarkitekturutbildningen med inriktning mot programutveckling, vilket inkluderar handledning av uppsatsarbeten på kandidatnivå inom informatik. Fokus i undervisningen ligger på system- och programutveckling med olika programmeringsspråk och ramverk för olika plattformar. Exempelvis kommer du att undervisa i programspråk som C# och Python samt ramverk som .Net, DevOps och Azure, både för stationära plattformar och för webb och mobil. Andra möjliga ämnen inkluderar mjukvaruarkitektur, testautomation, tillämpad AI och testdriven utveckling.

Förutom undervisning bidrar du till att utveckla kurser och skapa nytt kursmaterial. Genom att delta i pedagogisk utveckling och vara en del av det administrativa arbetet är du med och driver framåt vårt gemensamma mål att utbilda och inspirera. Institutionen befinner sig i expansivt skede inom både utbildning och forskning. Vi vill ge dig möjligheten att bli en del av detta och bidra till både forskning och utbildning.

Kvalifikationer 

För anställningen krävs

 • avlagd magisterexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens inom informatik eller annat relevant ämne för tjänstens inriktning (tex datavetenskap)
 • visad pedagogisk skicklighet
 • erfarenhet av undervisning inom program- och systemutveckling, särskilt inom mjukvaruarkitektur, agila metoder, testautomation och testdriven utveckling
 • erfarenhet som mjukvaru- och systemarkitekt från näringslivet
 • dokumenterade kunskaper i ramverket .Net och programspråket C#
 • dokumenterade kunskaper i databashantering, mjukvaruarkitektur samt testautomation
 • goda och dokumenterade kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

 Det är meriterande med dokumenterad erfarenhet av:

 • relevant yrkeslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling
 • ansvar för kursutvecklingsarbete inom grundutbildning
 • DevOps
 • erfarenhet av samarbete med privat- och/eller offentlig sektor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att samverka inom ett lärarlag.

Ett generellt behörighetskrav för tillsvidareanställning som lärare är genomgången högskolepedagogisk utbildning motsvarande 10 veckors heltidsstudier, eller motsvarande kompetens. En anställd som saknar högskolepedagogisk utbildning kan genomgå utbildningen under de två första åren av anställningen.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2024/82

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av Alen Doracic telefon 033-435 40 81. Facklig företrädare är Maria Ferlin, Saco-S. Fackliga företrädare nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00. Facklig företrädare för OFR/S nås via stvidhb@hb.se.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. För mer information om hur du ansöker, besök sidan Hjälp för sökande

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 

 1. Försättsblad/personligt brev med kort motivering till din ansökan där sökt befattning och ämne framgår.
 2. CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
 3. Meritportfölj enligt Högskolan i Borås riktlinjer (Ladda ner mall)
 4. Relevanta examensbevis som styrker behörighet och krav i anställningen.
 5. Eventuellt intyg på genomgången högskolepedagogisk utbildning.
 6. Eventuella övriga relevanta intyg/betyg/dokument som styrker behörighet och krav i anställningen.

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2024-08-25 (CET, Central European Time). 

Övrigt

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. För oss är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet.

Fakta om Högskolan i Borås
Jobba hos oss

Inför denna rekrytering har Högskolan i Borås tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Liknande jobb