Snabbfakta

    • Malmö
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

  • Data och IT

Ansök senast: 2024-06-17

Systemspecialist/ förvaltare (LIMS) till VA SYDs laboratorieenhet

Publicerad 2024-04-18

Letar du efter möjligheten att använda din innovativa kompetens för att underhålla och utveckla system? Då har VA SYD rätt utmaning för dig! I denna roll får du nämligen möjligheten att göra just det för deras LIMS -lösningar? Vill du dessutom tillsammans med dina riktigt schyssta kollegor se till att vårt dricksvatten är gott, friskt och att vårt renade avloppsvatten uppfyller satta krav.
-Då kan du vara den vi söker!

I denna rekrytering samarbetar VA SYD med Poolia, urval och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstiden går ut.

Om tjänsten
Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över deras viktiga samhällsuppdrag. Arbetet sker i deras moderna lokaler vilket ger en bra och trevlig arbetsmiljö.
Som Systemförvaltare ges du mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. De erbjuder dig ett roligt och utmanande jobb med mycket samarbete och kundkontakt.
VA SYD värnar om deras medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. De erbjuder bland annat friskvårdstid och ett generöst friskvårdsbidrag. De arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av deras medarbetare.

Laboratorieenheten hör organisatoriskt till Produktionsavdelningen och är en servicefunktion till de flesta av VA SYD:s avdelningar. Enheten består av tre laboratorier placerade i Malmö och Lund. Den aktuella tjänsten kommer att utgå från Bulltofta i Malmö men rotation kommer att förekomma och innebär att arbete även kommer att ske på deras två andra laboratorier, Sjölunda (Malmö) och Källby (Lund). Du kommer att rapportera till enhetschefen för laboratoriet.
Deras arbetstider är normalt kl. 8.00-16.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen.

Att arbeta på deras ackrediterade laboratorium innebär att kvalitets- och dokumentationsarbete ingår i dina arbetsuppgifter. Deras kunder efterfrågar hög kvalitet och snabba resultat vilket kräver effektivt och noggrant arbete.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 17025 och de genomför ackrediterade analyser och provtagningar. Som Systemförvaltare kommer du att spela en nyckelroll i utvecklingen av laboratorieenhetens verksamhet. Tjänsten innebär att du kommer att arbeta enhetsövergripande och dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:

- Förmedla kunskap om systemet och dess miljö till användare och andra intressenter
- Delta och driva projekt som involverar LIMS -lösningar, t.ex. implementering av nya moduler, instrumentgränssnitt och gränssnittsrelaterad extern programvara / databas
- Arbeta med tekniska lösningar i t.ex. LIMS Basic, Crystal Reports och SQL som verktyg
- Dokumentera, testa och driva verifiering av LIMS-lösningar
- Delta i digitaliseringen på laboratorieenheten
- Kravställa och samordna mot systemleverantör
- Omvärldsbevaka
- Delta i utveckling av arbetssätt och rutiner

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av systemförvaltning och systemutveckling. Gärna i en LIMS-miljö. Det är även positivt om du har praktisk erfarenhet av arbete från ackrediterat laboratorium(exempelvis ISO17025 eller GMP).

Du är en positiv person som tillför energi till organisationen. Du har ett innovativt tankesätt, med förmågan att arbeta målfokuserat. Du tycker om att lösa problem och strävar efter ständiga förbättringar. Du är resultatorienterad och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö där du hanterar flera uppgifter samtidigt.

Många projekt kräver samarbete med andra laboratorieingenjörer och andra delar av verksamheten. En Systemförvaltare trivs med att arbeta i team, men kan också arbeta självständigt och ta egna initiativ. Viljan att samarbeta med andra och bidra till en god stämning är viktig för att lyckas i rollen.

En viktig egenskap är att vara kommunikativ och lyhörd i samarbetet med olika delar av laboratorieenheten. Du är flexibel och anpassningsbar till förändringar.
Arbetet som Systemförvaltare bedrivs med fokus på enhetens gemensamma mål, vilket kommer innebära att leda och koordinera olika projekt.

Din erfarenhet
Rollen som Systemspecialist/förvaltare kräver att du har:
- Har körkort B och viljan att köra bil i tjänsten
- Har högskole- eller universitetsutbildning inom datavetenskap eller relevant arbetslivserfarenhet
- Kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
- Tidigare erfarenhet av systemförvaltning och systemutveckling
- Kunskaper i SQL
Meriterande
- Erfarenheter från laboratoriemiljö
- Har erfarenhet av LabWare LIMS
- Arbetat i en ackrediterad verksamhet
Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Om verksamheten
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Vår verksamhet är igång dygnet runt, har över en halv miljon kunder och omsätter en och en halv miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Läs mer på https://www.vasyd.se/

Övrig information
På Poolia och VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. På så sätt kan vi matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD och Poolia samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.

Liknande jobb