Kategorier:

 • Elektroteknik
 • Elkraft och energi
 • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2022-01-26

Svenska kraftnät söker Strategisk kraftsystemanalytiker havsbaserat transmissionsnät.

Publicerad 2021-11-27

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Här får du arbeta tillsammans med kollegor som känner en stolthet över att få arbeta med viktiga och meningsfulla uppgifter. Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges transmissionsnät för el. Till enheten Systemdesign söker vi nu en Strategisk Kraftsystemsanalytiker.

Om tjänsten

I rollen som strategisk kraftsystemanalytiker kommer du främst att arbeta med den övergripande systemdesignen för utbyggnad av transmissionsnätet till havs. I ett första skede för att möjliggöra anslutning av havsbaserad vindkraft.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten kommer även att innefatta:

 • Utforma strategier och principer för utbyggnad av transmissionsnätet till havs utifrån omvärldsanalyser samt studier och underlag från andra delar av Svenska kraftnät samt koordinering med applicerbara strategier och principer för det landbaserade transmissionsnätet
 • Utveckla rutiner och styrande riktlinjer för att designa havsbaserade transmissionsnät
 • Representera enheten i olika referensgrupper för större investeringsprojekt
 • Granska systemutredningar, analyser och rapporter avseende det havsbaserade transmissionsnätet och anslutning av havsbaserad vindkraft
 • Delta i enhetens övriga arbetsuppgifter som övergripande rör anslutningsärenden, marknadsintegration, systemförstärkningar och Svenska kraftnäts strategiska systemansvar.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg. Resor inom Norden kan förekomma.

Din bakgrund

Du ska ha en civilingenjörsexamen inom elektroteknik, energisystem eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Vidare har du dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom design och systemplanering av transmission- eller regionnät och god kommunikativ förmåga, i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har god kunskap om det nordiska kraftsystemets uppbyggnad och drift, erfarenhet av att ta fram styrande dokument och riktlinjer och erfarenhet av havsbaserad vindkraft

Dina personliga egenskaper
För att lyckas i rollen söker vi dig som har förmågan att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har ett strategiskt tänk och har ett brett perspektiv på frågor. Då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt behöver du vara bra på att både etablera relationer och att samarbeta med andra vilket innebär att du är kontaktsökande, öppen, förmåga att lyssna, skapa god kommunikation och förtroende. Vidare söker vi dig som är strukturerad och har förmågan att skapa och tydliggöra struktur. Du kan snabbt skapa dig en korrekt övergripande bild.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 9 december, 2021¨

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Technogarden AB. Kontakta gärna Isabell Råberger Bahar telefonnummer; +46 730 98 13 30 eller på isabell.raberger.bahar@technogarden.se eller Dario Villaman på telefonnummer; +46 70 601 79 96 eller på Dario.Villaman@technogarden.se

Kontaktperson hos Svenska kraftnät är rekryterande chef Fredrik Tinglöw tel 010 475 88 54. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Liknande jobb

Publicerad: 2021-11-20
 • Malmö
Publicerad: 2021-11-04
 • Linköping
Publicerad: 2021-11-25
 • Lund
 • Heltid