Snabbfakta

    • Uppsala
  • Heltid
  • Rekrytering
  • Enligt ÖK

Kategorier:

  • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2024-11-18

Operations Engineer till GlobalConnect

Publicerad 2024-09-19

Har du en talang för att lösa komplexa nätverksutmaningar och drömmer om att jobba i en innovativ miljö där tempot är högt och dagarna aldrig ser likadana ut? Som en del av GlobalConnects framåttänkande NOC-team kommer du att vara hjärtat i deras nätverksdrift och övervaka nätverk som sträcker sig över flera länder. Här väntar en vardag fylld av tekniska utmaningar, spännande problemlösning och snabba beslut för dig som älskar att vara steget före och ständigt utvecklas. Om du brinner för teknik, gillar fartfyllda arbetsdagar och vill vara med och forma framtidens nätverk, då är detta jobbet för dig. Välkommen med din ansökan – vi ser fram emot att höra från dig och ta del av ditt driv!

Om tjänsten

GlobalConnect är en framstående leverantör inom infrastruktur och fiber, engagerad i att skapa en smidigare vardag för sina kunder samtidigt som de arbetar för en hållbar och ansvarsfull framtid. Som ledande aktör inom fiberbaserad datakommunikation och datacenter i norra Europa har de ett tydligt uppdrag: att koppla upp och sammanföra Sverige. GlobalConnect erbjuder allt från säker uppkoppling för butikskedjor och små till medelstora företag, till att bygga avancerade datacenter för några av världens mest krävande kunder.

Som Operations Engineer blir du en central kraft som håller allt i rörelse och ser till att GlobalConnects kunder alltid har en stabil och snabb uppkoppling. Ditt arbete kommer att kretsa kring övervakning av infrastruktur, serviceplattformar och avancerade tjänster inom IP, MPLS och WDM, där varje insats bidrar till att skapa smidiga och effektiva processer. Genom god kommunikation med både interna och externa aktörer samt ett tätt samarbete med fältresurser och partners, kommer du att säkerställa en sömlös kundupplevelse. Din vardag präglas av snabba beslut, uppdateringar och support under pågående incidenter och felsökning, samtidigt som du spelar en avgörande roll i att hantera eskaleringar till specialiserade team. Du kommer att arbeta med avancerad teknik från branschens främsta aktörer, som Huawei, Nokia, Cisco, Juniper, Alcatel och Extreme, vilket ger dig tillgång till den senaste teknologin i ditt arbete.

Hos GlobalConnect välkomnas du in i en positiv och stöttande arbetsmiljö där teamet inte bara arbetar hårt tillsammans utan också har roligt. Här finns det utrymme för personlig och professionell tillväxt, och varje dag får du möjlighet att bidra till att forma framtidens nätverk. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work, men du kommer anställas direkt hos GlobalConnect. Tjänsten innefattar rullande skiftarbete under hela året.

Du erbjuds

  • Snabb och spännande utveckling inom telekom: Bli en del av en bransch som ständigt förändras och växer, och få möjligheten att vara med på en dynamisk utvecklingsresa med en brant inlärningskurva.
  • Helhetsperspektiv i NOC: Få en omfattande inblick i alla aspekter av nätverksdrift och teknologi. Du kommer att lära dig grunderna i många områden, vilket öppnar dörrar för framtida möjligheter inom organisationen.
  • Värdefull kunskap och karriärmöjligheter: Bygg en solid grund av kunskap och erfarenhet som kommer att vara ovärderlig för din framtida karriärutveckling och skapa starka förutsättningar för din professionella tillväxt.
  • Kreativ frihet och värderade Initiativ: Bli en del av en organisation där ditt kreativa tänkande uppmuntras och dina idéer verkligen räknas. Här får du möjlighet att bidra med egna initiativ och forma din arbetsmiljö.
  • Modern arbetsplats i Centrala Uppsala: Arbeta i fräscha, moderna lokaler belägna mitt i hjärtat av Uppsala, där du kan njuta av en inspirerande arbetsmiljö och enkel tillgång till stadens alla fördelar.

Arbetsuppgifter

  • Övervaka och säkerställ att infrastruktur, serviceplattformar och tjänster fungerar optimalt
  • Utföra felsökning och åtgärda problem inom IP, MPLS, WDM och andra teknologier i GlobalConnects nätverk via terminalbaserade verktyg
  • Driva kontinuerlig förbättring genom att utveckla och uppdatera Standard Operating Procedures (SOPs) för interna processer, med fokus på kvalitet och effektivitet
  • Erbjuda förstklassig kundsupport och ge regelbundna uppdateringar till berörda avdelningar under pågående incidenter och felsökning

Vi söker dig som

  • Har en relevant nätverksutbildning, men praktisk erfarenhet kan väga upp
  • Har goda nätverkskunskaper som du förvärvat från en liknande roll
  • Har tidigare erfarenhet från liknande operativa miljöer där du har arbetat med övervakning och felsökning av nätverk
  • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande, men inget krav, om du har

  • God kännedom om ITIL-processer
  • Har en certifiering inom ITIL

Vi söker en person med en naturlig nyfikenhet och stark självmotivation. Du trivs med att lösa komplexa utmaningar och komma på innovativa lösningar. Som självgående och samarbetsvillig person delar du gärna med dig av din kunskap till ditt team. Du hanterar flera uppgifter samtidigt med god motivation och proaktivitet, även när det är hög press.

Övrig information

  • Start: Enligt ÖK
  • Omfattning: Heltid, 3-skift (kl.7.00-15.00, kl.13.00-22.30, kl.22-07.30) + 2-skift helger (kl.7.00-19.30 och kl.19.00-07.30)
  • Placering: Centrala Uppsala
  • Övrigt: Som en del av processen kommer du genomgå en säkerhetsprövning

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Information

Läs mer om hur GlobalConnect presenterar sig på deras hemsida - HÄR!

Liknande jobb