Snabbfakta

  • Stockholm

Kategorier:

 • Mekatronik
 • Design och produktutveckling
 • Konstruktion

Ansök senast: 2024-09-02

Mekatronikingenjör

Publicerad 2024-06-04

Mekatronikingenjör till Stockholm/Malmö

Drömmer du om att arbeta i ett företag där innovation och teknik går hand i hand?

Som mekatronikingenjör får du chansen att arbeta i en internationell och familjär atmosfär där ditt engagemang och initiativtagande värderas högt. Bygging-Uddemann är ett marknadsledande och väletablerat företag som huvudsakligen riktar sina tjänster och produkter till den internationella byggbranschen.

Vi är världsledande inom glidformningsteknik för konstruktion av betongkonstruktioner med en egenutvecklad hydraulikteknik som gör det möjligt att bygga betongkonstruktioner ca sju gånger snabbare än traditionell teknik. Genom en effektiv produktionsutveckling har vi lyckats bli marknadsledande för utbyggnad, och nybyggnation av värdens största hamnar. Tekniken används även för riktigt höga konstruktioner såsom bropyloner och tornkonstruktioner.

Vi erbjuder
Som mekatronikingenjör får du jobba med utmanande och roliga uppdrag i en unik bransch där vi har ett världsledande koncept. Du får möjlighet att arbeta med spännande projekt och bidra till några av världens största konstruktioner. Hos oss får du fördelarna med ett mindre företag, som flexibilitet, stark teamkänsla och korta kommunikations- och beslutsvägar. Tjänsten som mekatronikingenjör är en viktig roll där du arbetar både självständigt och i samarbete med kollegor och kunder.

I rollen som mekatronikingenjör kan du utgå från vårt kontor i Alvik Strand, Bromma. Där finns goda kommunikationer, nära till både tunnelbana och tvärbana eller så utgår du från vårt kontor i Malmö. 

Vad har Alva Hasselqvist, projektingenjör, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag är utbildad civilingenjör med inriktning på brokonstruktioner. Det som lockade mig till Bygging-Uddemann för fem år sedan var att glidformsbranschen är en väldigt häftig bransch, och trots att den är väldigt liten har vi har flera stora projekt runt om i världen. Att jobba här är roligt och varierande! Dagarna ser väldigt olika ut och det finns möjlighet att till viss del styra dagarna själv.

Just flexibilitet är något jag värderar högt. Att arbetsgivaren visar förtroende med generösa flexmöjligheter och hemarbete gör att lojaliteten och arbetsmoralen ökar. En annan fördel är att vi är en relativt liten firma med få anställda vilket möjliggör delaktighet i projekten från start till slut, samt att det bidrar till en mer personlig relation till sina kollegor. "

Arbetsuppgifter
Som mekatronikingenjör arbetar du med tunga mekaniska konstruktioner för våra hydrauliksystem. I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för utveckling av system kopplade till våra produktionslösningar, för att säkerställa pålitliga digitala övervaknings- och underhållssystem. Hos oss är du delaktig i hela kedjan från elektronisk styrning till mekanisk rörelse för att samla in data och säkerställa driftsäkerhet.

 • Implementera styrsystem för våra lösningar genom givare och sensorer
 • Säkerställa sömlös integration av IoT-data för realtidsövervakning
 • Driva fram, testa och utvärdera ny teknik för fortsatt utveckling av våra produkter
 • Arbeta i tvärfunktionella team och diskutera tekniska lösningar med kollegor, leverantörer och kunder

Din profil
Vi tror att du som söker rollen som mekatronikingenjör är civil- eller högskoleingenjör med lämplig inriktning, gärna mekatronik. Du har förmågan att se det breda perspektivet, för att sedan fördjupa dig i detaljerna. Du har tidigare arbetat inom områden som offshore, byggindustri, marina konstruktioner, vindkraftverk eller fordonsindustrin. Du är van vid att jobba i projekt, med god förmåga att kommunicera och samarbeta med alla delar i organisationen.

 • Erfarenhet av arbete med el, elektronik och styrsystem
 • Erfarenhet av systemlösningar för produktion av stora anläggningar
 • Meriterande med erfarenhet av hydraulik
 • Arbetar strukturerat och dokumenterar ditt arbete
 • Förståelse och intresse för produktutveckling
 • Kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändigt då man även jobbar internationellt
Som person trivs du med att lösa problem, drivs av möjligheten att få utvecklas inom ditt ansvarsområde och värdesätter att få arbeta med avancerad teknik. Du har ett starkt driv, positiv inställning och är bekväm i att arbeta självständigt. Du tar ansvar för ditt arbetsområde och din egen tid, samtidigt som du är en lagspelare som trivs att arbeta i team mot gemensamma mål. 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Cassandra Åkerblad, 0720-708970, och Malou Magnusson, 0707-588745,.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Publicerad: 2024-06-11
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2024-07-03
 • Stockholm
 • Heltid