Snabbfakta

    • Solna

Kategorier:

  • Data och IT
  • Elkraft och energi

Ansök senast: 2023-03-26

Mätvärdesoperatör med fokus på högspänning

Publicerad 2023-01-25

Om tjänsten


Vill du ha en spännande vardag och jobba för en fossilfri framtid?  Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som ser möjligheter i förändringar och gillar att jobba med problemlösning! Som mätvärdesoperatör  erbjuder vi ett självständigt och stimulerande arbete.

I gruppen Stora Kunder & Dygnsvis Avräkning är vårt uppdrag att genomföra elmätning på främst regionnätet men också andra kunder som mäts per timme. Gruppen består av 3 funktionsområden med olika uppgifter som förvaltar kommunikationskedjan mellan elmätarna och olika intressenter.

I uppdraget kommer du och dina kollegor att skapa förutsättningar för vår framgång genom att arbeta mot gemensamma bolagsmål. Tjänsten passar dig som har erfarenhet och gärna jobbar tillsammans med andra specialister och som tycker om när det är varierat och vill ha vidareutveckling.

Du kommer att arbeta med elmätningen mot högspänningen.

I tjänsten kommer du att;

•               Avropa fälttjänster.
•               Genomföra beräkningar.
•               Kvalitetssäkra data i system.  
•               Aktivt bidra till att utveckla och förbättra mätinsamlingsprocessen.
•               Utföra mät-utredningar och bedöma åtgärder för återupprättande av mätsystemskommunikation.
•               Delta i verksamhetsprojekt.

Vår verksamhet anpassar sig regelbundet för att möta lagkrav och ändringar i branschen. Det innebär att våra verktyg och arbetssätt ibland förändras därmed även dina arbetsuppgifter. Dessa förändringar är underlag för en bred kompetensutveckling.

Tjänst:  Mätvärdesoperatör
Ort: Solna


Din bakgrund


Vi söker dig som har stor kunskap inom IT och vill jobba inom området mätning. Som person är du kommunikativ och initiativrik. I rollen har du stora möjligheter att utvecklas då vi jobbar med många varierade arbetsuppgifter i en omväxlande miljö med mycket problemlösning. Tjänsten passar dig som arbetar självständigt, är driven och tycker om att jobba mot uppsatta mål. En god förmåga att kunna samarbeta med andra och vara flexibel när det behövs är en viktig del i denna roll.

Som bakgrund ser vi att du;

  • Har en universitets/högskoleutbildning med inriktning elkraft.
  • Har god vana av att arbeta i olika IT system och har lätt för att lära dig nya system.
  • Kan obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du goda kunskaper om datorautomatiseringar/script.


Mer information


Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle kommer du som mätvärdesoperatör att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Solna

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Bojan Begenisic, +4676 145 68 77
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Jessica Petersson, 070-039 87 70

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00 
Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO.

Välkommen med din ansökan senast 5februari. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  


Vi ser fram emot din ansökan! 

 


Om oss


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans.

Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/


Liknande jobb

Publicerad: 2023-01-02
  • Malmö
Publicerad: 2022-12-20
  • Jönköping