Snabbfakta

  • Jönköping
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Data och IT
 • Produktion och processteknik
 • Försäljning

Ansök senast: 2022-05-22

Länsförsäkringar Jönköping söker riskingenjör/underwriter

Publicerad 2022-05-16

Vill du arbeta med analys, affär och teknik? Lockas du av att riskbedöma, prissätta och skräddarsy lösningar till våra största företagskunder som finns inom nästan alla branscher? Önskar du ett betydelsefullt arbete med stort eget ansvar? Då är du kanske vår nästa riskingenjör/underwriter!

Om jobbet
Som riskingenjör/underwriter hos oss på Länsförsäkringar Jönköping arbetar du för att säkerställa lönsamheten i vår företagsaffär genom att bedöma vilka företag och vilka av deras risker vi ska försäkra samt genom att sätta priser som väger in alla relevanta faktorer. Genom god teknisk förståelse och analytisk förmåga sätter du dig snabbt in i hur ett kundföretags verksamhet fungerar, vilka risker den har samt vilka följder för verksamheten olika scenarier kan få. Ofta ger du kunden råd om hur den kan undvika skador till följd av sina risker och ibland ställer du även krav på riskreducerande åtgärder för att försäkring ska kunna erbjudas. Många av uppgifterna sker i samarbete med våra olika säljkanaler.

I den här rollen kommer du även att jobba med återförsäkringsrelaterade aspekter, såsom att utföra olika typer av bedömningar, sammanställningar och beskrivningar av våra största företagskunder.

På Länsförsäkringar Jönköping arbetar idag 3 riskingenjörer/underwriters. Vi är tillsammans bolagets experter på riskbedömning och prissättning inom företagsförsäkring. Riskingenjörsrollen fokuserar på att bedöma risk, särskilt de tekniska aspekterna av den. Underwriterrollen fokuserar på hur risken ska försäkras och vad priset ska vara. Beroende på individens profil kan den här tjänsten antingen tänkas bli en renodlad riskingenjör eller en kombinerad riskingenjör/underwriter.

Om dig
Detta är jobbet för dig som vill arbeta i gränssnittet mellan affär och teknik och blir motiverad av att kreativt och systematiskt arbeta för en lönsam affär. Du är analytisk lagd och har lätt för att både använda och själv ta fram siffror och statistik i olika former som beslutsunderlag. Excel och liknande verktyg har du hög vana av och använder dem utan problem för att lösa dina uppgifter.
 
Du tycker om att möta kunder, både för att bilda dig en egen uppfattning om riskerna och för att förklara hur vi ser på kundens verksamhet och hur vi utifrån det kan erbjuda den bästa lösningen. Du är nyfiken och snabb på att via besök, kommunikation med kund och egna efterforskningar, lära dig om nya typer av verksamheter och branscher. Framför allt gällande olika typer av tillverkande industri, men även andra branscher.
 
Du trivs med att ofta arbeta självständigt men även med att vara en aktiv del av vårt team genom att bidra på olika sätt både gällande kunskap och arbetssätt. Du är mycket bekväm med att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, även när det gäller komplexa ämnen.
 
Som riskingenjör/underwriter har du en akademisk utbildning som civil/högskoleingenjör i kombination med relevant arbetslivserfarenhet från något av nedanstående:
 • Prissättning/ekonomiska analyser
 • Riskbedömning/riskhantering
 • Tillverkande industri
 • Brandskydd
 • Underwriting
 • Försäkring
Resor i tjänsten förekommer men i begränsad omfattning. Körkort är ett krav.
 
Erfarenhet eller kunskap om försäkringsbranschen är inget krav. Vi erbjuder den utbildning som du behöver för att komma in och växa i rollen. 
 
Vi erbjuder dig
Länsförsäkringar Jönköping består av 250 engagerade medarbetare som bor där våra kunder bor, handlar i samma affärer och har samma väder. Vi vill tillsammans göra mer än att erbjuda de bästa tjänsterna inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Hos oss har alla medarbetare ett meningsfullt jobb, som bidrar till något större. Vi erbjuder dig möjligheten att skapa trygghet i våra kunders vardag, vara engagerad i lokalsamhället och tillsammans prioritera hållbarhetsarbetet högt. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som uppmuntrar innovation, främjar samarbete och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Hos oss får du en plats att växa och bidra i ett lokalt styrt bolag med stor gemenskap.
 
Om oss
Länsförsäkringar Jönköping är ett av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag i Länsförsäkringsgruppen. Vi erbjuder ett komplett utbud inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Vi finns nära våra kunder i hela Jönköpings län och kan därmed lägga kraft på att lära känna våra kunder och säkerställa deras behov. Som kundägt bolag fokuserar vi på att skapa trygghet och möjligheter i vardagen. Vi arbetar aktivt med att förebygga olyckor och skador, något som också är bra för miljön och samhället omkring oss.
 
Mer information
Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 22 maj.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. För att säkerställa en fördomsfri rekryteringsprocess så arbetar vi med urvalsfrågor och arbetspsykologiska tester.
 
Du kommer att vara placerad på Länsförsäkringars kontor i Jönköping. Annan placeringsort kan diskuteras.
 
För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Mannegren, 036-199192. Facklig kontaktperson är Karin Skarland, 036-199117.
 
Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Publicerad: 2022-04-19
 • Helsingborg
Publicerad: 2022-05-09
 • Borlänge
 • Heltid