Snabbfakta

  • Eskilstuna

Kategorier:

 • QA och testning
 • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2024-09-07

Kvalitetsingenjör

Publicerad 2024-06-09

Kvalitetsingenjör / Quality Engineer till Eskilstuna

Vi utvecklas i takt med vår omvärld och behöver nu utöka vårt team med en kvalitetsingenjör som ska säkerställa att produkter och tjänster uppfyller kundkrav och branschstandarder. Som kvalitetsingenjör är du stationerad på vårt kontor i Eskilstuna där vi har vår nybyggda lager- och produktionslokal. 

Hos oss blir du en del av vårt globala team. Vi skapar en vinnande kultur med hjälp av vår beteendebaserade värdegrund som bygger på att Utveckla organisationen, Utvecklas tillsammans och Utveckla oss själva. Genom att göra det enkelt för våra kunder samt vara modiga och inställda på framgång så utvecklar vi vår organisation och vår affär.  

Vad har Magnus Älmegran, Dep. VP Quality, Sustainability, Security and Lean, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag sökte mig till dormakaba då en tidigare kollega arbetade här och gav en bra bild av företaget. Den största fördelen med att arbeta här är kollegorna! Alla är väldigt trevliga och har man en fråga eller behöver hjälp så hjälper vi varandra på företaget.

Våra produkter kommer aldrig gå ur tiden, säkerhetslösningar har knappast blivit mindre intressant de senaste åren. Vi har som vision att med rätt kompetens kunna stötta organisationen och vara det bästa kvalitetsteamet i gruppen. Vi ska vara aktiva kring nya arbetssätt och kundkrav och utvecklas därefter.

För att utveckla teamet vill jag ha medarbetare som kommer med idéer på arbetssätt och metoder. Jag lyssnar gärna på bra förslag och delegerar projektledning. Dessutom är det viktigt för mig att den som har gjort jobbet också ska få stå i rampljuset och bli bekräftad för ett gott jobb."

Arbetsuppgifter
Som kvalitetsingenjör arbetar du med att övervaka och rapportera kvalitetsstatus och indikatorer. Du föreslår kvalitetssäkringsmetoder i linje med organisationens krav, samt säkerställer att dormakaba följer relevanta regler och föreskrifter inom kvalitetsområdet. Som kvalitetsingenjör leder, sammanställer och informerar du relevanta funktioner om den interna kvalitetssituationen samt kommer med förslag på handlingsplaner för att uppnå kvalitetsmålen.

Övriga arbetsuppgifter inkluderar att:

 • Stödja tvärfunktionella team för att hantera kvalitetsavvikelser och implementera lösningar
 • Utveckla vår Digital Visual Management för att utveckla trendanalyser inom kvalitet och produktionsdata
 • Driva förbättringsprojekt enligt Lean och Six Sigma, och då använda verktyg som exempelvis DMAIC, 8D, A3, Value Stream Mapping, och 5S
 • Ansvara för incidenthanteringsprocessen samt utredning av säkerhetsincidenter
 • Stötta vid interna revisioner och leverantörsaudits
 • Utbildning internt inom ditt kompetensområde

Din profil
För rollen som kvalitetsingenjör söker vi dig som har en gedigen erfarenhet inom teknik och ett starkt engagemang för att hantera kvalitetsproblem och risker, ser förbättringsmöjligheter i processer och vill leda Lean-projekt. För att trivas i rollen besitter du kommunikations- och ledarskapsförmåga som hjälper dig samarbeta med och motivera dina kollegor. Du är analytisk och har förmågan att identifiera och lösa komplexa problem samt att dra insikter från data för att förbättra processer.

Du har även:

 • Högskoleutbildning inom relevant område
 • Flera års erfarenhet av kvalitetsarbete inom produktion/supply chain
 • Erfarenhet av att driva förbättringsprojekt enligt Lean och Six Sigma
 • Kunskap inom dataskyddslagstiftning
 • Svenska och engelska i tal och skrift  

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Josefine Petersson, 0702-501429, och Maria Ahlén, 0708-490288, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Vårt bidrag till ett tryggt samhälle för alla: Vi finns på platser där människor möts – runt om i staden eller runt om i världen. På skolor och universitet, på arenor, flygplatser, sjukhus och arbetsplatser. Vi arbetar med produkter för säkerhet, trygghet och hållbarhet på dessa platser, så att människor kan röra sig sömlöst genom sin vardag. Med över 150 års erfarenhet av att arbeta med åtkomst och säkerhet på olika marknader, fortsätter vi att förnya och leverera de bästa produkterna, lösningarna och tjänsterna till våra kunder runt om i världen. I Sverige är vi certifierade i ISO14001 och ISO9001. Läs mer på https://www.dormakaba-scanbalt.com 

Liknande jobb

Publicerad: 2024-05-22
 • Stenungsund
Publicerad: 2024-06-05
 • Sundsvall
 • Heltid