Snabbfakta

    • Göteborg
  • Heltid

Kategorier:

  • Konstruktion

Ansök senast: 2024-10-06

Kalkylingenjör Skanska Industrial Solutions - Göteborg

Publicerad 2024-09-05

Skanska Industrial Solutions erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och Rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB.

Verksamheten inom asfalt, bergmaterial och infraservice bedrivs i fyra regioner, Norr, Öst, Syd och Väst. Vi har täkter, krossar, terminaler och asfaltverk över hela landet där verksamheten fokuserar på hög grad av återvunnet material utan att göra avkall på kvaliteten. Våra läggarlag förser vägnätet med högklassiga beläggningar och våra losshållningsexperter bryter berg säkert och effektivt.

Distrikt Entreprenad Syd bedriver verksamhet i Älvsborg, Göteborg med omnejd och Halland. Vi söker nu förstärkning av en kalkylingenjör.

Att jobba som kalkylingenjör

I rollen som kalkylingenjör hos oss kommer du att arbeta med kalkylering för asfaltsentreprenader i Göteborg med omnejd. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med både projektchef och produktionschef för att säkerställa framgångsrika projekt.

I rollen som kalkylingenjör ingår det att:

  • Tolka förfrågningsunderlag
  • Utvärdera anbud och ge stöd vid förhandlingar
  • Läsa ritningar och ta ut mängder på olika sätt
  • Utföra detaljerade produktionskalkyler
  • Följa upp kalkylarbete
  • Ta fram underlag för slutgenomgångar
  • Ge second opinion på andras anbudsarbete
  • Hålla ihop anbudsprojekt från start till mål och därefter stödja projektet med uppföljningar, avstämningar, budget och prognoser

Utöver kalkylering kommer dina arbetsuppgifter till viss del att inkludera inköp, projektuppstart och projektuppföljning samt viss ekonomistyrning. Rollen innefattar även kundkontakt och försäljningsarbete för att hitta nya spännande projekt.

Kvalifikationer

Vi tror att du har flera års erfarenhet inom asfaltbranschen eller en närliggande bransch, där du har arbetat som kalkylingenjör eller i en roll som produktionschef/platschef med inslag av kalkylering. Tidigare erfarenhet av att räkna på asfaltsjobb är starkt meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha goda kunskaper i kalkylverktyg, gärna C7. Har du arbetsledarerfarenhet inom bygg- och anläggningsprojekt så ser vi det som en merit.

För att lyckas som kalkylingenjör är det viktigt att du är strukturerad och har ett sinne för ordning och reda. Vi ser även att du trivs i en roll där nära samarbete med andra och många kontaktytor är en naturlig del av arbetsdagen.

Resor förekommer i tjänsten, så B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

Välkommen med din ansökan idag då vi rekryterar löpande!

Vi behöver din ansökan senast 2024-10-06, men vänta inte med att söka då vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Du söker genom att bifoga ditt CV och ett personligt brev.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jenny Karlsson på telefonnummer: +46104484208.

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

Liknande jobb

Publicerad: 2024-09-10
  • Borlänge
  • Heltid