Snabbfakta

    • Stockholm

Kategorier:

  • Design och produktutveckling
  • Elektroteknik
  • Maskinteknik
  • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2021-12-07

Erfarna ILS-ingenjörer med fokus på metodutveckling och kompetensförsörjning

Publicerad 2021-11-16

Erfarna ILS-ingenjörer med fokus på metodutveckling och kompetensförsörjning Stockholm

Ref 21FMV

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Enheten Metodledning inom Verksamhetsområde Logistik ansvarar för att utveckla och förvalta arbetssätt, metoder och krav inom ILS, Driftsäkerhet/LCC, Avveckling, Systemsäkerhet, Användbarhet/HFI (Human Factors Integration) samt Miljö/Hållbarhet. Vi arbetar brett mot hela FMV och lämnar stöd och fungerar som en rådgivande funktion inom dessa områden bland annat genom utarbetande av processbeskrivningar, kompetensnätverk och forum. Vidare ansvarar enheten för att vidmakthålla verktyg och genomföra utbildningar.

Nu söker vi en systemingenjör inom ILS till enheten som, tillsammans med övriga medarbetare, kommer att ansvara för att vidareutveckla ILS-arbetet på FMV.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör ILS inom Metodledning kommer din huvuduppgift vara att stärka teamet som arbetar med att utveckla och förvalta arbetssätt inom Integrerat Logistikstöd (ILS) – eller Integrated Logistics Support som det kallas på engelska. Tillsammans med övriga i projektet kommer du arbeta för att utveckla ILS-metodiken inom verksamheten, vilket innebär att analysera, utreda, och granska existerande metoder och processer samt att ta fram nya beslutsunderlag, processbeskrivningar, och styrande dokument. Till detta hör även att genom omvärldsbevakning hålla dig ajour inom området samt att inventera FMV:s kompetensbehov inom ILS och utveckla/genomföra utbildningar inom området.

Rollen som systemingenjör ILS innebär också att finnas som expertstöd för projekt som anskaffar materiel, och att arbeta tillsammans med kommersiella handläggare vid upphandlingar. Du kommer att rapportera till din projektledare och jobba tillsammans med övriga i projektet för att erbjuda ett så bra stöd till övriga verksamhetsområden som möjligt.

Vi söker dig som
Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör, har annan för området relevant utbildning, eller har enligt vår bedömning motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har även dokumenterad utbildning inom ILS eller Systems Engineering (SE) eller motsvarande.

Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta i projekt där du är van att arbeta utifrån ILS-standarder och har goda kunskaper om ILS och dess applikation. Du har tidigare arbetat med uppgifter kopplat till underhåll, ILS, Asset management eller liknande logistikarbete där livscykel- och tillgänglighetsperspektivet är i fokus. Du är bekväm med frågor som rör drift och vidmakthållande av system och vet att en produkt inte är ett system om resurserna för underhåll saknas. Saknas reservdelar, verktyg, publikationer, produktdata och underhållsplaner kan inte tillgängligheten upprätthållas. Vidare är du van att leda och sammanhålla utredningar, rapportskrivande och analyser.

Vi tror att du har arbetat som ILS-Manager eller motsvarande med ett sammanhållande ansvar där du skapat dig förståelse för ILS-processerna, och du får gärna ha erfarenhet av att föreläsa eller utbilda inom området. Vi tror att du kommer ha nytta av din erfarenhet inom planering och styrning av arbetsgrupper samt dina kunskaper om verksamhetsmodellering. Erfarenhet av eller kunskap om FMV:s arbetssätt och processer är meriterande liksom erfarenhet av arbete med upphandling.

I din roll kommer du att både dokumentera och kommunicera såväl internt som externt varför det är viktigt att du behärskar svenska och engelska väl både i tal och skrift och har goda kunskaper i Microsoft Office.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas och lyckas i arbetet hos oss ser vi att du är pedagogisk, har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra människor, samtidigt som du är självgående där du tar ansvar för din uppgift, driver ditt arbete och tar egna initiativ för att komma framåt. Vi ser även att du är en klippa på att planera och att du organiserar ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm och det ingår resor både inrikes och utrikes i tjänsten.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Elisabeth from], OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson], OFR/O [Lars Carlsson] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Caroline Genfors på telefon 08-782 40 00. Har du frågor kring processen kan du kontakta rekryterare Sofie Ulfhielm på sofie.ulfhielm@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2021-12-07.

Urval sker löpande, skicka därmed gärna in din ansökan redan idag. 

Välkommen med din ansökan.

 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök

Liknande jobb

Publicerad: 2021-10-27
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2021-09-30
  • Helsingborg