Snabbfakta

    • Tranemo
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

  • Bygg och anläggning
  • Väg och vatten
  • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2024-08-13

Enhetschef VA

Publicerad 2024-07-01

Arbetsplatsen

 


I Tranemo kommun känner du dig välkommen. Här verkar vi för en stark känsla av samhörighet och uppmuntrar dig som anställd att ha inflytande och delaktighet i utvecklingsarbetet av våra verksamheter. Vi utgår från ett tydligt hållbarhetsperspektiv där vi som arbetsgivare satsar på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och utgår från en tydlig värdegrund; Vår verksamhet ska vara tillgänglig för alla, alla ska bli bemötta på ett positivt och professionellt sätt, vi levererar tjänster med god service och hög kvalitet och alla vi möter ska känna att de blir lyssnade på.
Vi lever i en föränderlig tid och söker därför efter kompetenta och engagerade medarbetare som vill vara med och bygga framtidens Tranemo.

Tranemo kommun Närheten till varandra bygger relationer för framtiden.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef VA i Tranemo kommun har du verksamhet-, budget- och personalansvar. Du svarar direkt under verksamhetschef Infrastruktur för enhetens ledning, ekonomiska planering och uppföljning samt säkerställer att lagar, regler, rutiner och strategier följs och efterlevs.

Du kommer ansvara för att initiera och driva pågående och kommande underhålls- och investeringsprojekt inom enheten.
Du nätverkar och omvärldsbevakar inom ansvarsområdet för att på ett effektivt sätt möta framtidens utmaningar och behov.

Inom verksamhetsområde Infrastruktur pågår en omorganisation vilket innebär att du får möjligheter att forma verksamheten tillsammans med medarbetarna och övriga chefskollegor. Du ingår i ledningsgruppen för verksamhet Infrastruktur tillsammans med enhetschef Avfall, enhetschef Gata/Park/Fordon samt Hälsa, miljö och säkerhetshandläggare.

Infrastruktur är en del av Samhällssektionen som är hjärtat i vår kommun och en central aktör i arbetet för en hållbar samhällsutveckling. Utöver infrastruktur arbetar vi med samhällsplanering, kultur, fritid, fastighet och kost, och våra medarbetare är specialister inom sina områden. Tillsammans strävar vi efter att skapa en harmonisk och funktionell miljö för alla våra invånare.

En härlig samling av kompetenta och engagerade kollegor. Vi tror på samarbete och kunskapsutbyte för att nå våra gemensamma mål. Här finns talangfulla och inspirerande medarbetare, vilket skapar en dynamisk arbetsmiljö. Vi värdesätter öppenhet, kreativitet och en positiv inställning, och vi stöttar varandra i att hitta innovativa lösningar på komplexa problem.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Vi söker dig som har intresse och erfarenhet av VA-frågor tillsammans med samhällsutveckling. Du är prestigelös i ditt ledarskap och ser vikten av samarbete och delaktighet för att nå helheten.

Kravprofil:
- tidigare chefserfarenhet med verksamhets-, budget- och personalansvar.
- kompetens och erfarenhet inom teknisk driftverksamhet, med fördel inom VA-området.
- relevant utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Meriterande:
- erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.
- erfarenhet av ekonomi i taxefinansierad verksamhet.
- erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.
Som person och ledare:
- skapar du delaktighet och engagemang genom tillitsbaserat ledarskap.
- tar du initiativ och har god förmåga att driva projekt effektivt.
- är du strukturerad, noggrann och lösningsorienterad.
- skapar du goda relationer och samarbeten med förtroende.
Du har B-körkort (helst manuell växellåda).
Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper och din förmåga att utveckla- och samverka tillsammans med chefer och medarbetare.

Intervjuer kommer genomföras på plats i Tranemo måndag 19/8, tisdag 20/8, onsdag 21/8 och förmiddag 22/8 med reservdatum måndag 26/8 och tisdag 27/8.

Välkommen att söka tjänsten som enhetschef VA i Tranemo kommun!


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal platser: 1


Andra uppgifter

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Enligt lag så är det krav att begära ut belastningsregister vid anställning inom skola/förskola och funktionshinder. Inför anställning är vi skyldiga att begära in ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2024-08-13
Arbetsgivarens referensnummer: C200704


Upplysningar

Henrik Johansson
Verksamhetschef
0325576165
henrik.johansson@tranemo.se

Facklig företrädare nås via växel
0325-576000

Liknande jobb

Publicerad: 2024-06-04
  • Stockholm
Publicerad: 2024-06-20
  • Borlänge
  • Heltid