Snabbfakta

  • Stockholm

Kategorier:

 • Bygg och anläggning
 • Konstruktion
 • Väg och vatten

Ansök senast: 2024-09-02

Beräkningsingenjör

Publicerad 2024-06-04

Beräkningsingenjör till Stockholm/Malmö

Drömmer du om att arbeta i ett företag där innovation och teknik går hand i hand?

Som beräkningsingenjör får du chansen att arbeta i en internationell och familjär atmosfär där ditt engagemang och initiativtagande värderas högt. Bygging-Uddemann är ett marknadsledande och väletablerat företag som huvudsakligen riktar sina tjänster och produkter till den internationella byggbranschen.

Vi är världsledande inom glidformningsteknik för konstruktion av betongkonstruktioner med en egenutvecklad hydraulikteknik som gör det möjligt att bygga betongkonstruktioner ca sju gånger snabbare än traditionell teknik. Genom en effektiv produktionsutveckling har vi lyckats bli marknadsledande för utbyggnad, och nybyggnation av värdens största hamnar. Tekniken används även för riktigt höga konstruktioner såsom bropyloner och tornkonstruktioner.

Vi erbjuder
Som beräkningsingenjör får du jobba med utmanande och roliga uppdrag i en unik bransch där vi har ett världsledande koncept. Du får möjlighet att arbeta med spännande projekt och bidra till några av världens största konstruktioner. Hos oss får du fördelarna med ett mindre företag, som flexibilitet, stark teamkänsla och korta kommunikations- och beslutsvägar. Tjänsten som beräkningsingenjör är en viktig roll där du arbetar både självständigt och i samarbete med kollegor och kunder.

I rollen som beräkningsingenjör kan du utgå från vårt kontor i Alvik Strand, Bromma. Där finns goda kommunikationer, nära till både tunnelbana och tvärbana eller så utgår du från vårt kontor i Malmö. 

Vad har Alva Hasselqvist, projektingenjör, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag är utbildad civilingenjör med inriktning på brokonstruktioner. Det som lockade mig till Bygging-Uddemann för fem år sedan var att glidformsbranschen är en väldigt häftig bransch, och trots att den är väldigt liten har vi har flera stora projekt runt om i världen. Att jobba här är roligt och varierande! Dagarna ser väldigt olika ut och det finns möjlighet att till viss del styra dagarna själv.

Just flexibilitet är något jag värderar högt. Att arbetsgivaren visar förtroende med generösa flexmöjligheter och hemarbete gör att lojaliteten och arbetsmoralen ökar. En annan fördel är att vi är en relativt liten firma med få anställda vilket möjliggör delaktighet i projekten från start till slut, samt att det bidrar till en mer personlig relation till sina kollegor. "

Arbetsuppgifter
Som beräkningsingenjör utför du avancerade tekniska beräkningar i en rad olika konstruktionsuppdrag. Du ansvarar för att säkerställa, designa och analysera säkerhet och stabilitet i våra produktionslösningar. Du arbetar med att ta företagets idéer från skiss till verklighet, genom att designa intelligenta applikationslösningar för stora byggprojekt runt om i världen.

Du kommer även:

 • Utföra beräkningsrapporter
 • Skapa strukturanalysrapporter
 • Arbeta i tvärfunktionella team och diskutera tekniska lösningar med kollegor, leverantörer och kunder

Din profil
Vi tror att du som söker rollen som beräkningsingenjör är civil- eller högskoleingenjör med lämplig inriktning, gärna väg- och vattenbyggnad med inriktning mot konstruktion. Du har förmåga att se det breda perspektivet för att sedan fördjupa dig i detaljerna. Du har tidigare arbetat med stora byggnadsverk med inriktning mot stålkonstruktion. Du är van vid att jobba i projekt och har god förmåga att kommunicera och samarbeta med alla delar i organisationen. 

Vi tror också att du har:

 • Goda kunskaper i IronCAD, AutoCAD eller liknande CAD-program
 • Goda kunskaper i beräkningsprogram
 • God förståelse och kunskap inom byggnadskonstruktion
 • Kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändigt då man även jobbar internationellt

Som person trivs du med att lösa problem, drivs av möjligheten att utvecklas inom ditt ansvarsområde och värdesätter att få arbeta med avancerad teknik. Du har ett starkt driv, positiv inställning och är bekväm i att arbeta självständigt. Du tar ansvar för ditt arbetsområde och din egen tid, samtidigt som du är en lagspelare som trivs att arbeta i team mot gemensamma mål.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Cassandra Åkerblad, 0720-708970, och Malou Magnusson, 0707-588745,.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Publicerad: 2024-07-01
 • Solna
 • Heltid