Inspiration

Utveckling och variation på Axis – intervju med Camilla Berthilsson Engineering Manager, RFT PTZ R&D, Axis Communications

Text framtagen i samarbete med Axis

Vad gör ni på Axis?

Axis utvecklar och tillverkar kameror med extra starka processorer som har många användningsområden. Bland annat kan de användas för att planera buss- och båttrafik. de kan också användas av exempelvis trafikledare för att anpassa behov av belysning eller minska utsläpp från trafiken. Axis produkter är ofta använda vid till exempel stora festivaler och sammankomster för att bevaka folkmassor. De används också på särskilt utsatta områden för att i realtid kunna ingripa och förhindra att olyckor eller överfall sker.

Hur ser en typisk arbetsdag på Axis ut för dig?

Vi använder förstås våra kameror i arbetet och jag startar dagen med en eller flera stand-up-sändningar med mina olika team och projekt. Jag träffar både kunder, kollegor och tar en fika på Axis-plattformen. Jag lägger en hel del tid på att rekrytera nya kompetenta medarbetare, följa upp medarbetarnas utveckling och förbättra arbetsmiljön. Vi arbetar med agila utvecklingsmodeller och därför kan vi på Axis alltid se till att medarbetarna utvecklas inom nya områden. Det är medarbetaren själv som definierar sin utveckling, allt är möjligt.

Vad gör ditt team? 

Jag har tre olika team som arbetar med utveckling och kvalitet på Axis mjukvaruplattform, analytiska applikationer samt mjukvara för tester. Det är totalt 14 personer, alla ingenjörer som befinner sig i olika stadier av Axis karriärstrappa. Projekten är lite längre och varierar i karaktär vilket gör mitt arbete extra spännande. Här finns många möjligheter.

Vad är det roliga med att arbeta på Axis?

Du har stor frihet i att påverka ditt sätt att arbeta. Jag ser det i mitt team där de tre olika grupperna jobbar väldigt olika beroende på hur de själva valt att lägga upp sitt arbete.

Jag tycker att Axis är ett trevligt företag att jobba på och vi har många olika nationaliteter i vår organisation. Företaget är nog större än många känner till och det finns möjlighet att prova nya saker utan att behöva byta företag. Jag gillar också att vår ledning är så verksamhetsförankrade och tillgängliga, det smittar av sig i hela företagskulturen.

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster från Axis Communications