Inspiration

Sayidali Ahmed – tre års raketkarriär inom Trafikverket

Foto: Kristofer Hedlund

Text framtagen i samarbete med Trafikverket

Efter tre snabba års karriär som anställd inom Trafikverket arbetar Sayidali Ahmed som strategisk samordnare inom digitalisering på Trafikverket – en spännande roll med många möjligheter. Här gäller det att prioritera och planera eftersom området är gigantiskt och för just detta har han flertalet modeller och arbetsmetoder i sin arsenal.

Jag läser forskningsansökningar och genomför också egna forskningsprojekt. Mina tre huvuduppgifter är inom forskning, innovation och utveckling. Jag samordnar förbättringsförslag som inkommer till ett system för att hantera information, säger Sayidali.

En modell som han ofta använder är situationsanpassat ledarskap vilket innebär att man som ledare ska vara flexibel nog att kunna anpassa sin ledarstil och arbetssätt till de olika situationerna som organisationen befinner sig i.

En annan spännande del av min roll är koordinationen tillsammans med våra nordiska beställarorganisationer. Vi samordnar de övergripande aktiviteterna och delar med oss kring best practice över gränserna då vi alla har olika myndighetskultur och mognadsnivå. Vi lär oss mycket av varandra” säger Sayidali.

Utvecklingen han genomför inom Norden presenterar han för linjeverksamheten och branschen, vilket innebär många sociala kontakter och presentationer, något han trivs utmärkt med.

Kulturen inom Trafikverket är öppen och jag upplever att vi har mycket högt i tak. Jag känner en fin gemenskap med många kollegor där flera har blivit vänner för livet” säger Sayidali.

Han har studerat till högskoleingenjör inom byggnadsteknik, vidareutbildat sig inom digitalisering och började 2015 att sommarjobba på Trafikverket där han hade en mycket engagerad handledare inom berg-, tunnel- och broteknik. Därefter blev han konsult inom verksamhetsområde Stora Projekt och under denna period insåg han att han brinner lite extra för just digitalisering.

På Trafikverket har jag många trevliga kollegor och väldigt engagerade ledare. Det finns oändliga möjligheter att utvecklas inom precis det område jag själv vill jobba inom. Man kan alltid byta inriktning om det skulle kännas spännande att prova på något nytt” säger han.

Sayidali vill fortsätta utveckla sig inom strategi med inriktning mot digitalisering. På fritiden är det mycket fotboll och träning som gäller. Han sitter också gärna med en kopp varm choklad och läser böcker så vi frågar Sayidali om några boktips inför sommaren:

”Klimatnyckeln – en fungerande lösning på världens största problem” av Staffan A Qvist och Joshua S. Goldstein. Något för sommarens hängmatta.

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster från Trafikverket