Inspiration

Nya Karriärval!

För att komma fram till nya karriärval är det en bra idé att boka en tid med en karriärcoach som kan hjälpa dig att lyfta fram dina unika egenskaper, talanger och förmågor. Du är utbildad ingenjör och är unik på ditt sätt.

Exempel på frågor som du kan ställa dig för att komma fram till dina egenskaper, som du skulle kunna använda i ett annat yrke eller sammanhang är:

- Vad är unikt med mig i mitt jobb som ingenjör?

- Varför anställer de just mig?

- Hur löser jag en uppgift?

- Hur samarbetar jag?

- När jag gjorde en framgång (kan vara liten eller stor) hur gjorde jag och vad blev vinsten? Fundera fram en upplevd story (storytelling).

På så vis kommer du åt dina specifika förmågor.

Exempel:

När jag kontaktade beställaren/kunden före avtalat datum  och levererade planen för vårt samarbete. För kunden, och dig själv, berättar det att du har förstått uppdraget, är engagerad, proaktiv, passar tider, är lojal, samarbetsvillig etc. När du nu får kunskap och kännedom om dina förmågor kan du använda dessa egenskaper för ett annat karriärval eller sammanhang.

Var matchar dessa förmågor in? Exempelvis projektledare, gruppledare...

Jag vill tacka för att jag fått möjligheten att blogga på Ingenjörsjobb. Det har varit spännande och lärorikt. Ni är varmt välkomna att kontakta mig för karriärcoaching.

/Gerd Wallin, certifierad coach ACC ICF

Vill du har fler tips? Kolla in våra övriga Karriärstips!