Inspiration

Möt våra medarbetare | Angelica IT-koordinator

Text framtagen i samarbete med Trafikverket

Angelica har under sitt första år redan hunnit delta i och leda flera olika projekt. Hon tycker att Trafikverket präglas av utveckling i en kreativ och dynamisk arbetsmiljö och att det finns potential att växa.

Angelica Dahnberg började på Trafikverket i september 2020 – då som trainee mitt under coronapandemin. Hon flyttade först till Gävle men valde att återvända till Falkenberg, byta placeringsort och inriktning. Nu tillhör hon kontoret i Göteborg och jobbar som it-koordinator. 

– Alla inblandade har gjort allt de kunnat för att det ska bli ett så bra år som möjligt. Cheferna är tillmötesgående och flexibla – det finns inget som inte går att lösa. Vi nyexade tas emot positivt, man lyssnar på våra idéer och förslag. Att vi får möjlighet att påverka och komma med input är viktigt för mig, säger Angelica.

Vad fick dig att välja Trafikverket som arbetsgivare?
– Jag sökte efter en stor trygg arbetsgivare och hade hört gott om företaget. Dessutom mötte jag Trafikverket under en arbetsmarknadsmässa på universitetet och fick en bra bild av dem. Det finns en stor potential att växa, utvecklas och fortsätta lära sig här. Jag jobbar inom it, och Trafikverket har många avdelningar med digitala inriktningar vilket möjliggör olika roller internt.

Ge exempel på ett projekt som du jobbar med!
– Jag och några kollegor har tagit fram ett mätverktyg för att följa upp och mäta leveranser. Vi började med att göra en förundersökning där vi intervjuade personer som är aktuella för projektet. Det är en blandning av att hämta information från verksamheten och det tekniska med att strukturera upp och kunna läsa av data. Den kombinationen speglar dessutom min utbildning väldigt bra.

– Ett annat exempel är att jag blev inbjuden att vara uppdragsledare för ett projekt som handlar om hur vi ska hantera incidenter. Vi har intervjuat personer i verksamheten och har nu fokus på att ta fram arbetssätt och rutiner så att incidenter hanteras på ett enhetligt sätt.

Hur upplever du stämningen?
– Det är lätt att ta kontakt med nya människor. Jag kan ringa eller skriva i en chatt till vem som helst på Trafikverket, även de jag aldrig träffat, och ställa en fråga. De berättar gärna vad de jobbar med och tar sig tid att förklara när man inte förstår.

Namn: Angelica Dahnberg 
Titel: IT-koordinator
Utbildning: Systemvetenskap, Göteborgs universitet, examen 2020

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster från Trafikverket