Inspiration

Ett Nej som kan bli ett Ja!

Som arbetssökande får man många negativa svar och ofta inget svar alls. Hur kan man bemöta detta på bästa sätt?

En ansökan som besvaras med Nej. Mina karriärcoachklienter brukar jag råda att alltid svara på ett trevligt och engagerat sätt. Du vet aldrig vilka kontakter rekryteraren har, vilka tjänster som är lediga imorgon eller vilka förutsättningar morgondagen ger. Tjänsten som just blivit tillsatt av en annan sökande, kan vara tillgänglig snart igen. Personen som fick tjänsten kan bli drabbad av hinder som hen inte kan råda över eller arbetet kanske helt enkelt inte passade arbetstagaren.

Jag kan berätta om en kund som fick svaret nej.

Coachklienten bemötte det negativa svaret med: - Tack, det var tråkigt eftersom jag vet att detta arbete skulle passa mig som handen i handsken. Ni är välkomna att kontakta mig när det blir nya tjänster och fler tillfällen.

Efter tre veckor får hon ett mail som säger att personen som fick tjänsten blivit drabbad  av personliga hinder, familjeskäl, och min Coachklient var välkommen till tjänsten. Gissa om hon blev lycklig. Idag arbetar hon sedan tre år med sitt drömjobb som hon har svårt att lämna när dagen är slut, eftersom arbetet passar henne så väl som handen i handsken.

Ett Nej kan bli ett Ja..

Vill du har fler tips? Spana in våra Karriärstips!