Inspiration

Bli Inspirerad med Female Engineer Network: Evenemang, gästkrönikörer och nya Samarbeten!

Så otroligt kul – nu börjar det hända massor här i Female Engineer Network igen. Som du ser är detta nyhetsbrev tillbaka och vi ska se till att det blir både inspirerande och inbjudande. Events är på gång och vi kommer även ha en gästkrönikör i månaden. Är det något speciellt du tycker vi ska lyfta, som rör dig som kvinna och ingenjör, så hör gärna av dig!

Extra roligt är också att FEN och Backing The Future inleder ett samarbete för vi ska kunna ge er mer och bättre utbildning och inspiration på hållbarhetstemat. Det är ett brett område och vi kommer dyka inom olika delar av dessa. Håll utkik efter träffar för det! Vi smygstartade igår med frukostseminarium på Svefa som handlade om Inner Development Goals, mer information om det hittar du längre ner.

Backing The Future är ett företagsnätverk och en kunskapshubb för hållbarhetsfrågor. Jag sitter med alla hattar på mig i partnerskapet eftersom jag driver det nätverket och är engagerad även här. Jag tror starkt på att kunskap och förståelse är grunden för att vi ska göra rätt förändringar framåt och att ni ingenjörer sitter på nyckelpositioner för att få ut hållbarhetsarbetet i organisationerna. FEN kan bidra med arenor och vi innehåll för att sprida nätverkets kunskap. Det känns så rätt att cirklarna sluts på det här sättet.

Vad vill ni se mer utav? Är det särskilda ämnen ni vill att vi ska utforska? Eller kanske specifika talare eller experter ni önskar höra mer från? Dela gärna med er av era tankar och idéer genom att svara direkt på detta nyhetsbrev.

Njut nu av vårhelgen så hörs vi snart!

Hälsningar

Helena Torhage


Igår hade vi nöjet att anordna ett frukostseminarium för kvinnor i fastighetsbranschen, arrangerat av Svefa. Seminariet fokuserade på hur vi som individer och organisationer kan arbeta mer effektivt mot hållbarhet och välbefinnande. Vi utforskade FN:s Globala Mål och det innovativa ramverket Inner Development Goals, som erbjuder verktyg för att utveckla medvetet ledarskap och därmed accelerera vårt arbete mot dessa mål. Det var en inspirerande morgon som gav praktiska insikter i hur vi kan börja implementera dessa strategier i våra egna organisationer redan idag.

Håll utkik på vår hemsida för fler kommande evenemang.

Caroline Nordvall är hållbarhets- och kommunikationsstrateg med flera års erfarenhet som rådgivare till svenska och internationella bolag. Hon är även hälsoentreprenör, yogalärare och coach och brinner för att utveckla individer och grupper. Sedan 2019 har Caroline specialiserat sig på hållbart ledarskap, hur inre och yttre hållbarhetsfrågor hänger ihop och hur mänsklig utveckling ligger till grund för en positiv samhällsutveckling.