Inspiration

Sponsrat innehåll skrivet av Dokumentera

Är du en av de där unika personerna vi söker - både tekniskt kompetent och social? Brinner du för ordning och reda?

Hos Dokumentera finns tryggheten av att ha en fast tjänst med mängder av stöd - och samtidigt ha friheten att arbeta ute hos kund som konsult. Dokumentera har ett kontinuerligt behov av dokumentsamordnare.

I projekten har Dokumentsamordnaren rollen att säkerställa att den tekniska dokumentationen håller de höga krav kunderna ställer samt att dokumentationen levereras i tid. Eftersom man  Dokumentsamordnare dagligen har kontakt med många olika personer och avdelningar, är det viktigt att man är bra på kommunikation och samarbete. Det underlättar helt enkelt om man gillar att lära känna nya människor och ha många sociala kontakter.

Att vara dokumentsamordnare ställer som kanske framgår krav på att vara noggrann. Våra konsulter drivs bl a av att skapa ordning och reda. Vet du med dig att du utmanas av att strukturera stora mängder information och av att allt blir korrekt – då passar du kanske som Dokumentsamordnare.

När vi rekryterar ser vi i första hand till egenskaperna och attityden hos kandidaterna då det egentligen inte är något vi kan påverka”, säger Emanuela Pedrocco som är VD på Dokumentera AB. “Men”, fortsätter hon, "självfallet är det också viktigt att man har rätt bakgrund för jobbet.”

Förutom noggrannhet och en fallenhet för ordning och reda bör man som Dokumentsamordnare och konsult på Dokumentera ha en teknisk bakgrund. Gärna i form av en akademisk utbildning i kombination med några års arbetslivserfarenhet, allra helst med erfarenhet från stora dokumentationsflöden. 

Kunderna finns inom många branscher, bland annat el, olja och gas eller data/tele där stora anläggningsprojekt är vanliga. I rollen som Dokumentsamordnare kontrollerar och hanterar du dokumentationsflöden för att säkerställa att allt material som hanteras följer uppsatta riktlinjer och regelverk. Vidare handlar det också om att säkerställa att dokumentationen är tillgänglig och aktuell, pålitlig och formellt godkänd.

I rollen som konsult har man sin hemmatillhörighet med kollegorna på Dokumentera, samtidigt som man spenderar merparten av sina arbetstid ute hos kunden.

“Många av de som söker sig till oss uppskattar att ingå i en organisation där alla tycker att dokumentation är viktigt och där vi aktivt jobbar med kompetensutveckling kopplat till dokumentation.” berättar Emanuela Pedrocco. “När man kommer “hem” till Dokumentera ska det kännas välkomnande och familjärt och att man här kan lätta lite på garden och dela med sig av både med som motgångar i uppdragen” fortsätter hon.

Dokumentera jobbar aktivt för att vara en trygg och uppskattad arbetsgivare. Konsultens anknytning till Dokumentera är viktig och företaget jobbar på olika sätt för att hålla en levande dialog och vara ett bra stöd för sina konsulter. Varje månad ordnas t ex Dokumentera-träffar där lärande och relationsbyggande medarbetarna emellan är i fokus och olika typer av AW- aktiviteter anordnas. Kompetensöverföringen är en viktig del av kompetensutvecklingen och lärandet och förutom olika typer av utbildningar i egen regi jobbar företaget även med en kunskapsplattform.

Dokumentera har jobbat med dokumentsamordning i flera år och har under åren samarbetat med stora marknadsledande energi- och industriföretag.

Ofta kopplas företaget in vid stora och komplexa projekt med många aktörer och intressenter vilket innebär att stora mängder dokument ska skapas, organiseras distribueras och lagras.

"Det finns en stor efterfrågan på våra tjänster och det märks i projekten", avslutar Emanuela Pedrocco.

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster