FMV - Försvarets materielverk

Lediga jobb FMW


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos FMV du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för FMV. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos FMV du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.

Rätt materiel för ett starkare försvar
Försvarets materielverk, FMV har ett viktigt samhällsuppdrag. Vi ska se till att svenska soldater, piloter och sjömän har rätt utrustning för att kunna öva och i skarpt läge kunna försvara Sverige. Det handlar om att leverera allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan till snörade kängor, hästtäcken, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Vårt mål är att leverera rätt materiel, i tid och till en kostnad som gör att skattemedel används så effektivt som möjligt.

Vi sätter samman team av medarbetare med olika kompetenser som driver våra projekt från start till leverans. Våra projekt sträcker sig från några månader till många år. Vi ser till att utrustningen utformas och anpassas så att den passar i Försvarsmaktens olika miljöer och att den är säker att använda.

Innan vi lämnar över utrustningen till Försvarsmakten testas den vid våra egna provplatser. Fordon, vapen och ledningssystem kontrolleras så att de har de tekniska egenskaper och möjligheter som kravställningen säger och att den går att använda på ett sätt som gör att Försvarsmakten kan utföra sitt uppdrag på ett effektivt sätt.

Försvarets materielverk upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig.