Snabbfakta

  • Varberg

Kategorier:

 • Produktion och processteknik
 • Elkraft och energi
 • Projektledning

Ansök senast: 2023-03-24

Utvecklingsingenjör inom skydd & bevakning - Ringhals

Publicerad 2023-01-23

Om tjänsten


Är du en analytisk och initiativtagande person som drivs av att förbättra och utveckla en verksamhet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Utvecklingsingenjör inom enheten Anläggningsskydd & Bevakning på Ringhals.

Om jobbet
Enheten arbetar med att skydda anläggningen mot obehörigt intrång, sabotage eller annan sådan påverkan som kan medföra radiologisk olycka eller olovlig befattning med kärnämne eller kärnavfall, och ansvarar för Anläggningsskydd och bevakning på Ringhals. Enheten har en stor operativ verksamhet och samverkar tätt med hela organisationen.

Som vår nya Utvecklingsingenjör kommer du arbeta tillsammans med ett erfaret och sammansvetsat team som bidrar till att under dygnets alla timmar skydda den samhällsviktiga anläggningen. Vi ser en omvärld som är i ständig förändring, vilket skapar krav på utveckling. Detta ser vi som stimulerande och utmanande. Därför väljer vi nu att utöka enheten med en driven medarbetare!

Dina arbetsuppgifter

 • Bedriva verksamhetsutveckling inom vårt område.
 • Styra och förvalta kort- och långsiktig verksamhetsutveckling.
  Exempelvis utveckling av arbetsmetoder, planering, ledning och nyttjande av tekniska hjälpmedel, både i det dagliga och vid insats.
 • Tillsammans med enhetens övriga funktioner följa upp och identifiera utvecklingsbehov och förbättringsområden.
 • Deltar och representerar enheten i forum som berör enhetens arbetsområden.
 • Genomför analyser och utredningar inom verksamhetsområdet.
 • Deltar i enhetens ledningsarbete.

Din bakgrund


Om dig
Du har följande kvalifikationer

 • Högskole-/civilingenjörsexamen, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Stort intresse för säkerhetsfrågor.
 • Meriterande är erfarenhet från arbete inom säkerhetsskydd.
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Som person arbetar du framåtriktat i syfte att lära nytt inom de områden rollen berör, du är handlingskraftig med förmågan att arbeta väl tillsammans med andra människor. Att vara service- och resultatorienterad och arbeta strukturerat, med säkerhet och kvalitet som ledord, är en förutsättning för att trivas hos oss och vara framgångsrik i rollen.


Mer information


Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Fredrik Olsson tfn 0730816194

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Evelyn Fjellsdotter tfn 0730882037

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 15 februari 2023
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval sker efter sista ansökningsdag.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Location: Varberg


Om oss


Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Liknande jobb

Publicerad: 2023-01-31
 • Gävle
Publicerad: 2023-01-29
 • Göteborg
 • Heltid