Snabbfakta

    • Södertälje

Kategorier:

  • Automation
  • Elkraft och energi

Ansök senast: 2021-04-30

Underhållsspecialist till Scania IM - Nya Batterifabriken

Publicerad 2021-04-07

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Vill du vara med att bygga upp underhållet för en helt ny batterifabrik?
Inom underhållsavdelningen ansvarar vi för att hålla en hög teknisk tillgänglighet på maskinparken. Just nu står vi inför stora utmaningar i och med kommande omställningar. Vi söker nu erfarna och trygga automationselektriker och mekaniker med inriktning mot underhåll. Kanske är du trött på att sitta fast i trafiken till/från jobb och vill ha ett begränsat arbetsområde utan att för den sakens skull minska på tempot eller tekniska utmaningar. 

Vad erbjuder vi dig
Du blir en viktig del av ett engagerat team bestående av underhållstekniker, specialister, planerare och beredare som tillsammans arbetar med att utföra arbetsorder både avhjälpande, förebyggande och förbättrande, inom ert område. Dina arbetsuppgifter som underhållstekniker innebär att arbeta med akutservice, felsökning, utbildning av operatörer/montörer, förebyggande underhåll och uppstart av nya maskiner.

Du får ett arbete som är självständigt och omväxlande, där du får en bredd i dina arbetsuppgifter och möjlighet till kompetensutveckling. Du arbetar i en kultur som präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang där stort värde läggs vid säkerhet och samarbete. Underhållsavdelningen har en spännande utveckling framför sig och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Är det här du
Vi söker dig med teknisk gymnasieutbildning, gärna inom el/automation eller verkstadsindustri och med några års arbetslivserfarenhet inom relevant fält. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom el, mekanik, hydraulik, felsökning, mekatronik och styrsystem. Du har erfarenhet från felsökning, programmering och byte av komponenter ex. servon, frekvensomformare samt ritningsrevidering.

Du har flytande kunskaper i Svenska och goda kunskaper i Engelska såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid grundläggande tekniskt kompetens och drivkraft.

För att trivas i rollen som underhållstekniker ser vi att du tycker om analytisk problemlösning i mer komplexa uppgifter. För att kunna prioritera och hantera de olika typer av utmaningar som uppkommer i vår vardag behöver du även vara strukturerad, trygg och stabil person som behåller lugnet och arbetar systematiskt och metodiskt även i stunder av press. Du tycker om att samarbeta med andra för att lösa din uppgift, både internt men också mot kund.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidare tjänst. Tjänsten är baserad i Södertälje.

Kontakt
För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Kent-Olof Bingmark Underhålls chef, tfn 08-553 82038.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev och relevanta intyg/betyg. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 30 april 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb