Snabbfakta

  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Berg- och anläggningsteknik
 • Väg och vatten

Ansök senast: 2022-02-03

Teknisk specialist Bergteknik

Publicerad 2022-01-05

Som Teknisk specialist inom bergteknik på Trafikverket och Stora Projekt är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi har de största projekten och de ledande experterna inom området och söker nu medarbetare inom bergteknik och injektering!

Inom Stora Projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt, projekt såsom E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken, Tvärförbindelse Södertörn, Mälarbanan och Norrbotniabanan. Som specialist har du en ledande roll och samverkar med projekterande konsulter och entreprenörer i olika projekteringsfaser. I tillägg bidrar du med teknikstöd och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden.

Som teknisk specialist ansvar du för successiv uppföljning och kontroll av tekniska handlingar och ser till att regelverken utvecklas och följs. Du kommer medverka i olika delar av planskeden, detaljprojektering och produktion i olika entreprenadformer. 

Arbetet genomsyras av ett strategisk och kreativt samarbete inom det egna teknikområdet samt mellan de olika teknikområdena och där vi i projektens olika skeden jobbar tillsammans för att få fram de bästa lösningarna. Du blir en viktig bärare av kunskaper och erfarenheter och ges stora möjligheter att driva teknik- och utvecklingsarbeten hos oss på Trafikverket. 

Vi vill gärna se dig bli vår nya bergtekniker där du även kommer få arbeta med FOI-projekt samt företräda Trafikverket i branschorganisationer. Din erfarenhet är viktig för oss på Trafikverket.

Som person har du förmågan att initiera och driva utveckling, arbeta strukturerat samt se helheten utifrån flera teknikområden. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig.

Vi söker dig som

 • har civilingenjörsexamen inom väg och vatten med inriktning mot bergteknik eller bergmekanik, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har minst 3 års aktuell erfarenhet av projektering inom både bergmekanik och injektering
 • har god kunskap om gällande regelverk inom området Tunnel
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och har B-körkort

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av bergteknik, bergkonstruktioner, injekteringsarbete, ingenjörsgeologi eller tunnelarbeten

Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 11 februari. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Dalmalm, Senior specialist inom Stora Projekt, telnr 010-123 86 14.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-KP1

Liknande jobb

Publicerad: 2021-12-21
 • Helsingborg
Publicerad: 2022-01-12
 • Luleå
 • Heltid