Snabbfakta

    • Bispgården

Ansök senast: 2021-05-31

Teamledare Stadsforsen – Vattenfall Vattenkraft

Publicerad 2021-05-03

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!
Vi söker nu en teamledare till Stadsforsen. I produktionsteamet arbetar förutom teamledare också sex produktionstekniker. Teamet utgår från Stadsforsens kraftstation och ansvarar för Vattenfall Vattenkrafts anläggningar Stadsforsen, Hölleforsen, Järkvissle och Sillre.
 
Som teamledare kommer du att ansvara för
>> Arbetsledning, resursplanering, uppföljning av teamets arbetsuppgifter
>> Att säkerställa beredskapsorganisationen
>> Systematiskt arbetsmiljöarbete
>> Samordning och ansvar för att rutiner och riktlinjer uppdateras och följs
>> Avvikelserapportering, orderhantering och genomföra tillståndskontroller
>> Delegerade arbetsuppgifter från gruppchef
>> Att driva och utveckla arbetssätt för puls- och förbättringsmöten samt underhållsprocessen
>> Arbetsuppgifter inom ramen för samordningsansvaret för fast driftställe.
 
Utöver detta kommer du att arbeta med praktisk och teoretisk problemlösning och vara vår lokala kontaktperson. Beredskap kan komma att ingå.
 
Dina kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom el eller annat relevant teknikområde. Du har erfarenhet av en roll som team- eller arbetsledare, gärna inom vattenkraft och med förståelse för hur en vattenkraftsstation är uppbyggd.
 
Det är meriterande med erfarenhet av ESA, LEAN och arbete med ständiga förbättringar. Som kollega är du positiv, initiativtagande och motiverad av att ta ansvar i en ledande roll. Du inger förtroende, är strukturerad och har god planeringsförmåga.
 
Arbetet kräver IT-vana. Det är meriterande om du har erfarenhet av SAP/R3 och viktigt att du behärskar Word och Excel. Du talar och skriver svenska och engelska. B-körkort är ett måste då resor ingår i tjänsten.
 
Placeringsort
Stadsforsen
 
Ansökan
Ansök via vår annons på vattenfall.se/jobb senast den 31 maj, 2021. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.
 
Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Tommy Nilsson, 072-222 90 58. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Vi ser fram emot din ansökan!
 
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.
 
Location: Bispgården

Liknande jobb

Publicerad: 2021-04-22
  • Borlänge
  • Heltid
Publicerad: 2021-04-21
  • Stockholm
  • Heltid