Kategorier:

 • Chefer och ledare
 • Elkraft och energi

Ansök senast: 2021-07-05

Svenska kraftnät söker Utredningsledare

Publicerad 2021-05-06

Vill du arbeta i en föränderlig och utvecklande miljö där du bidrar med din kompetens och blir en viktig länk i det samhällsviktiga arbetet för att hela Sverige lyser? Svenska kraftnät söker nu Utredningsledare som vill ansvara för att utredningen för anläggningsprojekt går i mål.

Om tjänsten

Vill du jobba med större utredningar som även innefattar internationella anslutningar? Rollen som utredningsledare är bred och du kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter men även ges möjligheter att specialisera dig inom ett område kopplat till din kompetens och ditt intresse.

Du kommer att tillhöra enheten Genomförandeanalys som ansvarar för att projektleda utredningar för anläggningsprojekt i det svenska transmissionsnätet. Resultatet ligger till grund för projektering och upphandling av Svenska kraftnäts anläggningsprojekt. Utredningsledaren tar också fram underlag för beslut och tecknar avtal med nätägarbolag. Enheten växer och består idag av nio medarbetare samt fem resurskonsulter. Enheten är växande och det finns stor möjlighet att vara med och forma arbetssätt samt påverka hur enheten skall utvecklas.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som utredningsledare kommer du att projektleda utredningsarbetet för kommande stations- och ledningsprojekt. Vidare kommer du att koordinera de tre delanalyserna systemanalys (nätets behov), samhällsekonomisk analys och genomförbarhetsanalys. Utredningsledaren ansvarar för genomförbarhetsanalysen med aktiviteterna:

 • stationsutformningar och placering av stationer
 • framkomlighets- och hinderanalys för möjliga ledningssträckningar
 • riskanalys för projektgenomförandet, arbetsmiljö och miljöpåverkan
 • underlag för investeringsbeslut och tidplan samt kalkyl för genomförandet

Du kommer att leda utredningar i olika omfattningar och det kan vara team bestående av upp till ett tiotal olika fackexperter. Tillsammans levererar ni ett resultat som ligger till grund för investeringsbeslut och beställning av efterföljande projektgenomförande.

Tjänsten är placerad i Sundbyberg eller i Sundsvall.

Din bakgrund

Du har flera års erfarenhet av elnätsrelaterade uppgifter, antingen inom utredningar, förstudier inför nätutbyggnad eller med förprojektering, projektering, projektledning av stationer eller ledningar. Du har en ingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt. Vidare har du:

 • god förmåga att kommunicera och att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
 • erfarenhet av projektledning med tydligt ansvar för budget, prognos, tidplan och projektteam

Det är meriterande med god kunskap om det nordiska kraftsystemet och erfarenhet av arbete inom transmissionsnätet eller regionnät.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga, som kommunicerar och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt. Du har utvecklat dina ledarskapsförmågor för att skapa engagemang och delaktighet i gruppen för att effektivt nå gemensamma mål. Du är initiativtagande, har en god förmåga att se till helheten och levererar resultat med hög kvalitet enligt tidplan. Vi ser gärna att du är uthållig och trivs med att motivera andra och dig själv i med- och motgång.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Technogarden AB. Kontakta gärna Karin Segerholm på mail Karin.Segerholm@technogarden.se eller tel.  070-616 50 40 eller Fredrik Morin på mail Fredrik.Morin@technogarden.se eller tel.  072-213 30 06.

Kontaktperson hos Svenska kraftnät är rekryterande chef Christoffer Börefelt, tel. 010-475 8207 eller rekryterare Sofia Enoksson, tel. 010 475 9773.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss även via e-post: for-namn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 17 maj 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. 

 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-03-26
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2021-04-08
 • Umeå
 • Heltid
Publicerad: 2020-09-25
 • Göteborg