Ansök senast: 2021-09-21

Svenska kraftnät söker tre controllers till projektverksamheten

Publicerad 2021-07-23

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut transmissionsnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa. Svenska kraftnät genomgår en förändringsresa med många nya möjligheter och spännande utmaningar för att nå visionen om att bli ledande för en hållbar elförsörjning.

Om tjänsten

Vi söker nu ytterligare tre controllers till vår projektverksamhet där din roll kommer vara styrande och stöttande avseende ekonomisk planering, uppföljning och redovisning i våra anläggningsprojekt, antingen i utredningsfas eller i genomförandefas.

Du kommer att tillhöra finansavdelningens enhet Redovisning och bli en medarbetare i ett team av controllers. Du har en fysisk placering nära den verksamhet som du jobbar tätt tillsammans med.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som controller är du med och kvalitetssäkrar att projekten har uppdaterad projektinformation enligt fastställda beslutspunkter och milstolpar i definierade system och rapporter. Du agerar stöd vid upplägg av delprojektstruktur och säkerställer att den följer standard. Vidare är du stöd i arbetet med den ekonomiska hanteringen för projekten, hanterar eventuella ombokningar, samt är vägledande kring investering/kostnad och den ekonomiska uppföljningen. Du medverkar och stöttar även i arbetet med kvalitetssäkring och validering vid prognosläggning.

Andra arbetsuppgifter som ingår i rollen är bland annat:

 • Föredragande av ekonomiska frågor i relevanta forum
 • Utveckla och genomföra utbildning i projektekonomi
 • Stöd i framtagandet av inriktnings, investerings- och tilläggsbeslut
 • Driva och delta i utveckling av processer och arbetssätt

Beroende på projektfas kan ytterligare mer specifika arbetsuppgifter tillkomma. Under utredningsfasen arbetar du även som en brygga mellan tidig fas och överlämnande till programmen vad gäller ekonomiska delar. Du stöttar även i framtagandet av forcerad avskrivning.

Under genomförandet tillkommer arbetsuppgifter som rapportering till programstyrgrupp och styrelse och sammanställning av underlag för ekonomisk aktivering.

Rollen kan komma att anpassas utifrån din erfarenhet, behov och intresse.

Din bakgrund

Du ska ha akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt. Vidare har du:

 • Några års erfarenhet som controller
 • Vana av att arbeta i större affärssystem
 • Goda kunskaper i Officepaketet, särskilt i Excel
 • Goda kunskaper i svenska, både tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:

 • Att ha arbetat några år som programcontroller/projektcontroller/projektekonom i stora entreprenadprojekt
 • Att ha arbetat i Unit4 Business World (UBW)
 • Att arbeta i styrmodellen PPS
 • Kunskap inom redovisning

Dina personliga egenskaper

För att trivas i rollen är du kvalitetsmedveten och noggrann. Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du serviceinriktad och gillar att ta initiativ. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor ser vi att du samarbetar bra med andra och bygger relationer. Du har även god kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Karin Rådström, tel. nr. 010-475 84 37 alternativt ansvarig rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Under sommaren når du oss enklast via mail och svarstiderna kan vara något längre än vanligt.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 27 augusti 2021. 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-07-13
 • Ljusdal
 • Heltid
Publicerad: 2021-05-28
 • Umeå