Kategorier:

 • Elkraft och energi
 • Bygg och anläggning
 • Väg och vatten
 • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2021-07-05

Svenska kraftnät söker Teknikspecialist inom fundament

Publicerad 2021-05-06

Vårt samhälle är beroende av el. Svenska kraftnät är den myndighet som har regeringens uppdrag att Sverige ska ha en hållbar och säker elförsörjning, både under dygnets alla timmar och om det blir kris. Vi har en viktig roll i Sveriges arbete för att uppnå målen i energi- och klimatpolitiken.

Vill du arbeta med komplexa och avancerade tekniklösningar inom grundkonstruktion på beställarsidan - ja, då kan det här vara rätt för dig! Svenska kraftnät söker nu Teknikspecialist inom fundament med placering i Sundbyberg eller Sundsvall.

Om tjänsten

I din roll stödjer du projekt att följa krav samt samordnar och koordinerar frågor som uppstår i projektets olika faser. Du föreslår och driver analys och granskning inom din eget sakområde. Det kan konkret innebära att du medverkar i att ta fram tekniska lösningar, leder arbete för utvecklingsfrågor eller krav- och avstegs-hantering.

Tillsammans med dina kollegor på enheten Luftledningsteknik ansvarar du bland annat för den tekniska utformningen av luftledningar och dess fundament. Medarbetarna deltar med specialistkompetens i både förvaltnings- och projektverksamheten.

Dina arbetsuppgifter

 • Teknisk kravställning och granskning inom fundament.
 • Utveckla och effektivisera grundläggningskonstruktioner för kraftledningar och även stationer.
 • Stödja våra anläggningsprojekt med fundamentskravställning och uppföljning, exempelvis vid upphandling och granskning av projekterings- och bygghandlingar.
 • Agera tekniskt expertstöd inom området.
 • Arbeta med dimensioneringssituationer för fundament.
 • Medverkan vid projektmöten, byggmöten och liknande forum.

Din bakgrund

Skallkrav:

 • Civilingenjörsexamen eller Högskoleingenjörsexamen, exempelvis Väg- och Vatten, Byggteknik inriktning grundläggning, betongkonstruktioner eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som myndigheten anser likvärdig.
 • Flera års erfarenhet av konstruktionsarbete inom områdena grundläggning/fundament/betongkonstruktioner.
 • Flerårig erfarenhet av projekteringar och/eller entreprenader i anläggningsbranschen.
 • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska.

Meriterande:

> Erfarenhet av fundament inom luftledningar, ställverk, vindkraft, master, brokonstruktioner eller motsvarande.

> Kunskap inom AB/ABT/ABK/ AMA/MER/Eurokoder och liknande branschstandarder.

> Erfarenhet i en beställarroll.

> Kunskaper inom geoteknik/markundersökningar.

> Erfarenhet av byggkontroll av grundläggningsarbeten.

Dina personliga egenskaper

Vi söker en ansvarstagande drivande person med gott omdöme, god samarbetsförmåga och en personlig mognad. En teamspelare. Du har ett teknisk djup samtidigt är du prestigelös och du har god förmåga att bygga goda relationer med människor på olika nivåer. Vi söker en person med kommunikativ förmåga som inte tvekar att ta kontakt och lära sig av andra. Du har ett sunt eget driv, engagemang, vilja och mod. Vår bästa kandidat bidrar till en god sammanhållning i gruppen och hjälps åt att arbeta framåt, finner sig gärna i olika typer konstellationer och trivs med det. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Thomas Sandvall 010-475 83 03. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 9 maj, 2021.