Kategorier:

  • Elkraft och energi
  • Data och IT
  • Informationsteknik
  • IT-säkerhet

Ansök senast: 2021-11-24

Svenska kraftnät söker Specialist inom informationssäkerhet

Publicerad 2021-09-25

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du bidrar till att skydda Sveriges elförsörjning? Vi bygger framtidens elsystem som ska möta kraven på elmarknaden och behovet av säkra elleveranser. Det är en resa som ställer höga krav på informationssäkerheten inom Sveriges elförsörjning.

Vår verksamhet hanterar känslig och samhällsviktig information som i fel händer kan skada landets elförsörjning och Sveriges säkerhet. Vi söker nu dig som vill bli en viktig del av vårt interna och externa säkerhetsarbete.

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra enheten Information- och cybersäkerhet, och vara en del av en grupp som bland annat arbetar med att dagligen förbättra och än mer systematisera informationssäkerhetsarbetet på Svenska kraftnät. Enheten tillhör den nybildade avdelningen Säkerhet och beredskap som ansvarar för Svenska kraftnäts interna och externa arbete med säkerhet och beredskap.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som informationssäkerhetsspecialist håller du dig uppdaterad om aktuella hot och risker och använder din kunskap till att formulera interna och externa krav. Du ger även din syn på underlag vad avser tekniska och administrativa säkerhetsgranskningar.

Du kommer att bidra till att våra system inte blir hackade och att informationen inte hamnar i orätta händer. Du brinner för cybersäkerhet och finner informationssäkerhet särskilt intressant. Du kommer ha veckovisa avstämningar med CISO och emellanåt delta i olika forum med hela IT-organisationen.

Du kommer att arbeta med framtagande och implementation av policys, regler och riktlinjer samt andra typer av säkerhetshöjande arbeten. Du bidrar med dina kunskaper om informationssäkerhet i verksamhetens olika processer.

Samverkan med myndigheter, elföretag, myndighetsinterna projekt och våra entreprenörer är en självklar del av vårt arbete. I den här tjänsten breddas således din kunskap inom områden som säkerhetsskydd och elberedskap, och du får möjlighet att ytterligare fördjupa dina kunskaper om informationssäkerhet kopplat till infrastruktur och styr- och kontrollsystem.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom informations- eller IT-säkerhet. Alternativt har du en YH-utbildning inom säkerhet/informationssäkerhet, eller erfarenheter/kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga Du har också:

  • minst två års relevant erfarenhet av arbete med informationssäkerhet
  • erfarenhet av att utarbeta krav och styrdokument samt följa upp efterlevnaden av regelverk
  • erfarenhet av arbete med informationssäkerhet utifrån relevanta standarder inom informationssäkerhetsområdet som exempelvis SS-ISO/IEC 27001 och 27002
  • god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med informationssäkerhet inom staten, annan offentlig förvaltning eller annan större organisation. Vi ser gärna att du har kunskap om lagstiftningen inom säkerhetsskyddsområdet eller certifieringar inom relevanta områden (exempelvis CISSP, CISA, CRISC eller CISM).

Dina personliga egenskaper

Du vill bli uppskattad samt lyssnad till för dina idéer, ditt driv och ditt engagemang. Du lyckas i rollen eftersom du är en självgående person med en analytisk förmåga och ett strategiskt tankesätt. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga goda relationer och samarbete är en självklar del av ditt arbete. Med din goda tekniska förståelse som grund kan du formulera tekniskt komplicerade resonemang på ett lättförståeligt sätt.

Det är viktigt att du tar egna initiativ och har ett positivt förhållningssätt till de utmaningar som dyker upp. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och driver ditt arbete i mål.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna informationssäkerhetschef Cem Göcgören, tel. nr. 010-475 81 11 alternativt rekryterare Sofia Enoksson tel. nr. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 6 oktober 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-08-20
  • Göteborg
Publicerad: 2021-09-06
  • Stockholm