Snabbfakta

  • Forsmark

Ansök senast: 2024-01-16

Senior Koordinator inom Erfarenhetsåterföring – Forsmarks Kraftgrupp

Publicerad 2023-11-17

Om tjänsten


Vill du vara med och utveckla erfarenhetsåterföringen på Forsmark? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

 

Nu söker vi en koordinator till gruppen för Erfarenhetsåterföring NEQE på Forsmarks Kraftgrupp.

 

 

Om jobbet

 

Det är viktigt för Forsmark att lära av sina egna erfarenheter men också att lära av erfarenheter från branschen internationellt. Detta är en viktig del för Forsmarks stabila och säkra drift, nu och för en lång tid framöver.

 

Gruppen Erfarenhetsåterföring ansvarar för att förvalta, utveckla och ta fram rutiner inom både intern och extern erfarenhetsåterföring. Vidare förvaltar gruppen Forsmarks IT-system för erfarenhetsåterföring. Gruppen arbetar också med att koda, skapa och analysera trender av inrapporterade erfarenheter, tillbud och olyckor. Gruppen har  mycket kontakt med den övriga organisationen på Forsmark men också nordiska och internationella samarbeten. Gruppen består idag av sju medarbetare och har ett välkomnande och trevligt klimat där arbetsmiljö står högt i fokus.

 

 

Dina arbetsuppgifter

 

I din roll som koordinator kommer du att vara ett stöd för en avdelning på Forsmark avseende deras erfarenhetsåterföring. Tillsammans med gruppen kommer du att bereda ärenden för att kunna analysera trender utifrån erfarenheter. Du kommer hjälpa till att utveckla Forsmarks erfarenhetsåterföring och bidra till att vi är en lärande organisation.

 • värdera och koordinera erfarenheter till ditt koordinatorområde i databasen för erfarenhetsåterföring på Forsmark
 • ta fram och analysera trender uppkomna från databasen för erfarenhetsåterföring
 • stödja och utveckla erfarenhetsarbetet inom ditt koordinatorområde
 • förvalta och utveckla rutiner och systemstöd för området Erfarenhetsåterföring tillsammans med kollegorna
 • värdera externa erfarenheter och förmedla dessa inom Forsmark
 • författa rapporter av händelser på Forsmark till externa parter

Din bakgrund


Vi ser att du har

 • gymnasieutbildning
 • lång erfarenhet från arbete inom industri
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • kompetens i Officepaketet

 

Meriterande om du har

 • högskole-/civilingenjörsexamen alternativt arbetslivserfarenhet och har ett kontaktnätverk från underhåll eller drift inom kärnteknisk verksamhet
 • goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
 • erfarenhet av att arbeta i systemstödet ERFKA
 • ett intresse eller kompetens för analys- och utredningsarbete

 

Som person ser vi att du är självgående, hjälpsam och lägger stor vikt vid gott samarbete såväl inom gruppen som med övriga interna och externa parter. Du har en positiv inställning och en förmåga att hålla motivationen uppe och driva på arbetet trots att det ibland kan vara långa ledtider.

 

Då du kommer att ha stora kontaktytor är det viktigt att du har en förmåga att engagera och kommunicera på ett klart och tydligt sätt. Vi ser också att du har ett flexibelt förhållningssätt där du gärna identifierar och lyfter möjliga förbättringar inom området.

 

Vi vill att du besitter några av ovanstående egenskaper, och kompletterar med egna färdigheter.

 

 

 

Vi erbjuder dig

 

Att få arbeta med både detalj- och övergripande frågor på Forsmark i samarbete med den egna gruppen men även med andra avdelningar. Det finns möjligheter att påverka och motivera ditt eget arbete och vidareutveckla området Erfarenhetsåterföring. Möjligheter finns till nationellt, nordiskt och internationellt samarbete. I den här rollen kommer du att träffa många människor och utveckla ditt kontaktnät.

 


Mer information


Vid frågor om tjänsten hör av dig till:
Rekryterande chef Annette Olsson tfn 073 – 839 34 24

 

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till:
Rekryterare Sofie Söder tfn 070 - 829 82 58

 

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Anneli Persson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173 - 81 000.

 

Placeringsort: Forsmark

 

Välkommen med din ansökan senast den 6 december 2023

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

 

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

 

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

 

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 


Om oss


Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

 

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

 

UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida.


Liknande jobb

Publicerad: 2023-10-20
 • Göteborg
Publicerad: 2023-11-24
 • Täby
 • Heltid