Snabbfakta

  • Borlänge
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • Chefer och ledare

Ansök senast: 2023-02-22

Sektionschef inom avdelningen Anläggningsinformation IT

Publicerad 2023-01-25

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du bli en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Bli vår nya sektionschef inom avdelningen Anläggningsinformation IT!

Vi på avdelningen Anläggningsinformation IT rustar för framtiden och förstärker nu vår organisation med två sektioner på enheten Genomföra åtgärd. Vi söker därför sektionschefer med fokus på att bygga, utveckla och jobba förutsättningsskapande för individer och team på sektionen. Antalet medarbetare och konsulter på sektionerna varierar mellan cirka 10-15 stycken. Vi är en avdelning som växer, vilket gör att rekrytering och kompetensuppbyggnad kommer att vara givna arbetsuppgifter för dig.

Verksamhet som bedrivs är applikationsutveckling inom projekt och förvaltning. Medarbetarna på sektionerna har befattningar som testledare, projektledare, systemutvecklare, systemanalytiker och systemvetare. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till verksamhetens utveckling inom till exempel agilt arbetssätt, kodkvalité, automatisering, kompetensförsörjning och teambyggande.  Vi vill förstärka vår förmåga inom modern systemutveckling med hjälp av metoder, mätverktyg och inriktning mot agilt arbete där samarbete är en grundsten.

Du blir chef över en sektion som ingår i enheten Genomföra åtgärd där vi arbetar med utveckling och förvaltning av IT-lösningar som stödjer andra verksamhetsområden på Trafikverket i deras arbete utifrån huvudprocessen och förvaltningsobjektet Genomföra åtgärder på vägar och järnvägar. IT-lösningarna som vi ansvarar för stödjer sådana stora delar av Trafikverkets verksamhet som till exempel Investering, Underhåll, Stora Projekt m fl och har även många externa användare eftersom systemen beskriver hur vägnät, järnvägsnät och väg- och järnvägsanläggningarna ser ut.

Det här är en möjlighet för dig som vill utveckla ditt ledarskap och ta steget till att bli coachande chef inom vår tillitsbaserade styrning. Du ingår i nätverksforum och vi ger dig såklart tillgång till mentor samt ta del av Trafikverkets chefsutbildningsprogram.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du har god förmåga att arbeta relationsskapande och nätverksbyggande och ser vikten av detta för att lyckas med ditt uppdrag. Därutöver har du god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har:

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) alternativt annan utbildning i kombination med flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
 • flerårig ledarerfarenhet i närtid från branscher som IT, ekonomi eller juridik i rollen som till exempel projektledare, teamledare eller liknande
 • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • flerårig aktuell arbetslivserfarenhet i närtid av systemutvecklingsprojekt och/eller förvaltningsuppdrag inom IT
 • erfarenhet av att arbeta och leda agilt
 • aktuell chefserfarenhet, som innefattar ansvar för personal, verksamhet och budget
 • erfarenhet av arbete inom statlig förvaltning.

Varmt välkommen med din ansökan!


Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. De första intervjuerna är planerade att hållas v. 11-12/ 2023, via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.