Snabbfakta

    • Luleå

Ansök senast: 2021-05-16

Rekryteringssupport

Publicerad 2021-04-30

På Vattenfall arbetar vi för att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Oavsett vilken position vi har bidrar vi alla till att nå detta mål. Vill du bidra med din kraft till att säkerställa att Vattenfall har rätt kompetens för att klara uppgiften?
    
Vattenfall nyetablerar nu ett internt rekryteringsteam inom vår HR services funktion. Vårt uppdrag är att hantera rekryteringsuppdrag från Vattenfalls olika verksamheter. Vår ambition är att bidra till ett långsiktigt arbete med kompetensförsörjning och att vara en pålitlig partner till verksamheten.
   
I samband med detta söker vi nu en rekryteringssupport som ansvarar för administration och delar av rekryteringsprocessen.
   
Ansvar/Uppgifter
Som rekryteringssupport på Vattenfall är du en partner till våra rekryterare i delar av rekryteringsprocessen. Du driver även egna projekt kopplat till rekrytering. Ditt huvudsakliga ansvar är att;
   
• vara väl insatt i Vattenfalls stödsystem inom rekrytering och tillsammans med din kollega i rekryteringssupport samordna initiativ och agera på felanmälningar.
• agera som ett administrativt stöd till rekryterare i delar av rekryteringsprocessen.
• operativt ansvara för rekrytering av sommarjobbare, praktikanter och examensarbetare inom Vattenfall. Du planerar processen tillsammans med Vattenfalls studentkoordinator och genomför samtliga operativa steg i processen.
• vara rekryteringsteamets koordinator att hantera kandidater i Vattenfalls talangpool.
   
Utöver detta kan det tillkomma övriga administrativa uppgifter inom rekrytering som t ex rapportering, statistik, uppdatering av web-sidor etc.
   
Denna tjänst är placerad i Luleå men du arbetar med uppdrag till Vattenfalls olika verksamheter i hela Sverige.
  
Kompetens
Vi söker dig som får energi av att jobba service-orienterat och operativt. Du har ett genuint intresse av de administrativa delarna av arbetet och skapar lätt goda relationer med kollegor och andra intressenter. Du tar ett tydligt ägandeskap för ditt ansvarsområde och driver självständigt ditt arbete framåt. Du arbetar aktivt med att hålla samtliga dina intressenter informerade och nöjda. Du arbetar med en god struktur och sätter upp egna delmål som du kontinuerligt arbetar för att uppnå. Eftersom vissa projekt är mer intensiva vid vissa delar av året har du kapacitet att i perioder hantera en större arbetsvolym. Samtidigt är du noggrann och ser till att vi gör ”rätt från början” i våra processer.
   
Utöver detta har du;
• högskoleexamen från personal-/HR området eller annan motsvarande utbildning
• med fördel arbetat med administrativa uppgifter inom rekrytering
• en förmåga att arbeta på både svenska och engelska i tal och skrift
   
I rekryteringsteamet arbetar vi med Vattenfalls principer öppen, aktiv, positiv och säkerhet vilket även är naturligt för dig i ditt arbete.
  
Placeringsort
Denna tjänst är placerad i Luleå.
  
Erbjudande
Som rekryteringssupport på Vattenfall får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar. Du får möjlighet att jobba i delar av rekryteringsprocessen och får god kunskap och insikt om Vattenfalls verksamhet och arbetet med rekrytering.
    
Vattenfalls svenska rekryteringsteam består av ca 20 personer. I Luleå finns ytterligare en kollega inom rekryteringsteamet. Majoriteten av de närmsta kollegorna är placerade på Vattenfalls huvudkontor i Solna, och det finns även kollegor i Forsmark och Göteborg. Du blir en del av ett öppet och positivt team som är mitt i en omställning med målet att arbeta ännu mer proaktivt och med nya verktyg och metoder inom rekrytering. Vi ser positivt på att vi inom rekrytering tillhör ett större team som hjälper och stöttar varandra. Rollen som rekryteringssupport är en bra första plattform för vidareutveckling inom rekrytering, HR och företaget.
   
Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan med CV. Bifoga gärna ett brev där du förklarar varför just denna roll är intressant för dig. Vi vill ha din ansökan senast den 16 maj 2021.
  
Övrig information
Rekryterande chef: Daniel Nilsson, daniel.t.nilsson@vattenfall.com 072-242 94 85.
  
Fackliga representanter
Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna)
Inger Strandberg (Unionen)
Christer Gustafsson (Ledarna)
Lennart Bengtsson (SEKO).
Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
    
Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/
    
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
#LI-CB1

Liknande jobb

Publicerad: 2021-04-07
  • Uppsala