Snabbfakta

    • Linköping

Ansök senast: 2023-12-04

Provingenjör inom flygsystem med inriktning mot taktiska stödsystem

Publicerad 2023-11-13

Vill du vara en viktig del i att utveckla flygsystem i toppklass för att försvara Sveriges luftrum? Är du ingenjör och har erfarenhet av att delta i provuppdrag inom mjukvarusystem? Är du en person som gärna samarbetar med andra och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet? På avdelningen test och evaluering arbetar du i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Låter det intressant? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
I rollen som provingenjör taktiska stödsystem på avdelningen Test och Evaluering Luft (T&E Luft) har du en viktig roll i att planera, genomföra, analysera och rapportera provuppdrag där målet är att testa och validera beslutsunderlag som skapar nästkommande system för Flygvapnet.

Som provingenjör leder du uppdragets provteam i nära samarbete med kollegor på FMV så som testpiloter, flygtekniker, chefsprovingenjörer, konstruktörer samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Stödsystemen sträcker sig över flygplanets alla taktiska system, varför många kontakter och samarbeten blir en naturlig del i jobbet.

I rollen som provingenjör kommer du vara med och bidra i framtagning och utvärdering av framtidens flygsystem då det kommer genomföras viktigt arbete det kommande decenniet för att verifiera och validera många sorters flygsystem i framkant.

Tjänsten är placerad i Linköping. Resor i tjänsten kan förekomma, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som
Du är en högskole- eller försvarsmaktsingenjör med relevant teknisk inriktning alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta inom ett relevant teknikområde, till exempel prov av mjukvara eller hela system, alternativt teknikertjänst inom flygområdet. Du har en god IT-kunskap och viss elektronikkunskap. Då du kommer delta i arbetsmöten tillsammans med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. I rollen som provingenjör krävs det även att du har B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i projektform, och vi ser gärna att du har erfarenhet av att genomföra provverksamhet och uppdragsplanering. Det är även meriterande om du arbetat med att leda en arbetsgrupp för teknisk provverksamhet.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du flexibel då arbetsuppgifterna är av varierande karaktär. Du har inga problem att ta kontakt med andra personer och har förmågan att leda och samordna grupper samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning. T&E Luft i Linköping verifierar och validerar förutom stridsflygplan även helikoptrar, obemannade flygande farkoster, UAV, radarspaningsflygplan, transportflygplan samt de stödsystem som tillhör flygsystemen. T&E Luft har en av världens modernaste dynamiska flygsimulatorer med prestanda och realistiska förhållanden som motsvararar moderna stridsflygplan för kvalificering och träning av piloter.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Stefan Vålberg (FMV Växel). Vid frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Ebba Ejnarsson ebba.ejnarsson@fmv.se
Sista ansökningsdag är 2023-12-04.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Publicerad: 2023-11-17
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2023-11-27
  • Sundsvall
  • Deltid