Snabbfakta

  • Borlänge
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • Projektledning

Ansök senast: 2022-02-01

Projektledare IT - Tekniknära förvaltare

Publicerad 2022-01-13

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för IT och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Inom ERTMS-programmet bedriver Trafikverket arbete med att införa den europeiska standarden för järnvägens signalsystem, ERTMS, i Sverige. Inom programmet pågår utveckling av funktioner för digital övervakning av järnvägsanläggningen och inom vår funktion "Driftövervakning" utvecklar vi system för att övervaka det digitala trafikstyrningssystemet i realtid. Här arbetar ett tiotal kompetenta medarbetare i olika roller inom systemutveckling och vi behöver nu stärka upp teamet med ytterligare en kollega, kanske är det just dig som vi söker!

Vi söker dig som antingen redan är en erfaren förvaltare eller som har ett intresse för förvaltning och vill utvecklas i den rollen.

Hos oss kommer du få möjligheten att driva våra tekniknära frågor i nära samarbete med både utvecklarteam och verksamhet. Tanken är att du initialt kommer att vara placerad inom projekt ERTMS driftövervakning för att senare övergå till en mer teknisk förvaltande roll, där du driver och leder egna förvaltningsuppdrag.

Inom projektet kommer du att:

·      att styra utvecklingsteamet mot uppsatta mål

·      analysera och formulera behov som utvecklingsbara krav

·      leda IT-delen av projektet och lösa de hinder och problem som kan dyka upp på vägen

När projektet sedan övergår i en förvaltningsfas kommer du att:

·      vara eskaleringspunkt för leveranser

·      följa upp och säkerhetsställa att it-leveransen sker enligt överenskommen funktionalitet och servicenivå

·      dokumentera ingående komponenter eller tillgångar och hur leveransen utförts

·      ändringar planeras, genomförs, testas och följs upp

·      dokumentation och konfigurationsinformation finns och är uppdaterad

·      kontinuerlig riskhantering sker och att verifierade kontinuitetsplaner är tillgängliga

·      rapportera status och avvikelser till tekniknära förvaltningsledare alternativt delteknikområdesansvarig, förvaltare samt resultatansvarig chef

Vi söker dig som har

 • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning IT eller motsvarande aktuell yrkeserfarenhet och kompetens inom området som av oss kan bedömas likvärdig
 • flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta inom systemutvecklingsverksamhet alternativt motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är önskvärt om du har

 • erfarenhet inom förvaltning av IT-system
 • kunskaper inom signaltekniska området på järnväg
 • erfarenhet av agilt arbetssätt, ex Scrum, Safe, Kanban
 • flerårig erfarenhet av att jobba inom operativa IT-miljöer.

Som person har du förmåga att skapa en god struktur med ordning och reda. Du har goda ledaregenskaper och bygger och förvaltar förtroende för vår verksamhet genom en lyhörd och tydlig kommunikation med tillit till andra. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du trivs i samarbetet med andra för att nå önskade resultat och hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Placeringsort för denna tjänst är Borlänge.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Viktig information till dig som sökande

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Det är därför viktigt att du tar dig tid att besvara dessa och inte hänvisar till CV eller endast svarar ja eller nej. Vi kan komma att använda oss av webbaserade tester och/eller arbetsprov som en del i urvalet och vill även uppmärksamma dig som sökande att all information till en början sker via mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Tidplan

Urvalsarbetet pågår under v. 5-6 och intervjuer kommer att genomföras under v. 7 (15/2 och 17/2) och sker digitalt via Skype.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2021-12-12
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2022-01-03
 • Göteborg
 • Heltid
Publicerad: 2022-01-24
 • Stockholm
 • Heltid